Jakub Forgács Rôzne

Medzi Bystricou a Bratislavou už jazdia žlté autobusy: RegioJet však plánuje ďalšie rozšírenie siete liniek

Banskobystričania sa konečne dočkali novej autobusovej linky. Za prácou či školou v Nitre a v Bratislave už môžu cestovať v luxusných žltých autobusoch!

Ilustračný obrázok k článku Medzi Bystricou a Bratislavou už jazdia žlté autobusy: RegioJet však plánuje ďalšie rozšírenie siete liniek
Zdroj: TASR

Posledný spoj novej autobusovej linky Banská Bystrica – Nitra – Bratislava vyrazil v pondelok o 17:30. Český dopravca RegioJet, ktorý je členom skupiny Student Agency, začal v pondelok prevádzkovať novú diaľkovú autobusovú linku. Spustil ju od februára po získaní licencie od Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK).

Žlté autobusy začali na tejto trase premávať v pondelok od 5:30, a to každé dve hodiny. Okrem nižšieho cestovného sa žlté autobusy líšia vyšším komfortom cestovania a kvalitou služieb. Pasažieri si môžu dať zadarmo kávu, pripojiť sa na internet a prečítať noviny. Sedadlá sú vybavené dotykovými obrazovkami s HD rozlíšením, USB pripojením a rádiom. Cestujúci môže využiť rôzne možnosti individuálnej palubnej zábavy, ako i sledovanie online TV vysielania, premietanie filmov, hranie hier či počúvanie rádia. Stewardka dohliada na bezpečnosť pasažierov, aby bol každý pripútaný pásom, ktorý je súčasťou každého zo 63 sedadiel autobusu.

V budúcnosti RegioJet plánuje rozšíriť sieť diaľkových liniek najmä o turistické destinácie v BBSK. Napríklad o Banskú Štiavnicu, Kremnicu alebo Čierny Balog, kde je Čiernohronská železnička. Spoje by premávali cez víkend.

Nová linka RegioJet medzi Bystricou a Bratislavou už premáva
13
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM