Zo Slovenska

Mestskí policajti objavili minulý rok v bratislavskom lesoparku viac ako 100 skládok

Celkovo 118 nelegálnych skládok zistili hliadky mestskej polície. Najviac ich bolo v lokalite nad mestskou časťou Lamač.

Ilustračný obrázok k článku Mestskí policajti objavili minulý rok v bratislavskom lesoparku viac ako 100 skládok
16
Galéria
Zdroj: Mestská polícia Bratislava

Hliadky mestskej polície na koňoch v minulom roku zistili v bratislavskom lesoparku 118 menších či väčších nelegálnych skládok, pričom najviac z nich bolo v lokalite nad mestskou časťou Lamač. Informovala o tom hovorkyňa Mestskej polície Bratislavy Tatiana Kurucová.

Stovky priestupkov

V uplynulom roku na úseku bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke jazdecké hliadky mestskej polície zistili v lesoparku 426 priestupkov. Za tieto priestupky je možné riešiť previnilcov v blokovom konaní do výšky 50 eur.

„Už niekoľko rokov v lesoparku dopravné značenie zakazuje vjazd motoristom do tejto lokality. Mnohí z vodičov tento zákaz nerešpektujú a snažia sa s vozidlami dostať čo najbližšie,“ povedal náčelník mestskej polície Ivan Lechner. Policajti sa zameriavajú aj na štvorkolkárov, ktorí si lesné cestičky v lesoparku zamieňajú podľa Lechnera s „off-road dráhou“.

Špeciálny režim v lesoparku musia rešpektovať aj majitelia psov. Pes tu musí byť vždy na vôdzke. „Nie je mysliteľné, aby voľne behajúci psi v lese napádali zvieratá, ale aj nič netušiacich ľudí,“ podotkol náčelník.

Aj počas štvrtka (18. 1.) zistila jazdecká hliadka v priebehu ani nie hodiny niekoľko priestupkov, či už na úseku bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, zákona o odpadoch, ale aj zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov.

Zdroj: Facebook
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM