Ľubomíra Karmanová Kultúra

Metalová legenda si vybrala po Londýne či Paríži práve Lučenec: Majú len jednu ale dosť neobvyklú požiadavku...

Lučenec zažije koncert, ktorý nám ostatné mestá, vrátane veľkých európskych metropol môžu len závidieť. Nejde o náhodu ani omyl. Pozrite, čo ich sem aj láka :)

Ilustračný obrázok k článku Metalová legenda si vybrala po Londýne či Paríži práve Lučenec: Majú len jednu ale dosť neobvyklú požiadavku...
Zdroj: Dnes24.sk

Lučenec sa vďaka organizátorom hudobných koncertov dostal medzi také metropoly, akými sú Berlín, Miláno, Budapešť, Barcelona a mnohé ďalšie. Spoločným menovateľom je svetová metalová špička Gamma Ray, ktorá medzi koncertmi v Mníchove a Budapešti zavíta aj do nášho mesta. Zásluhu na tom má aj lokálpatriot, ktorý síce pochádza zo Zvolenskej Slatiny, no detstvo ho spája aj s dedinkou Cinobaňa, Daniel Poliak.

„Gamma Ray nevyžaduje, aby koncertovali len vo veľkých mestách. Robili sme im už koncert 10 krát, hrali na Ružinej, v Detve a juh Slovenska sa im páči, sú to obyčajní a veľmi priateľskí ľudia“ vysvetľuje Daniel.

Koncert je naplánovaný na 7. novembra a uskutoční sa v ŠH Aréna, ktorej kapacita je 1900 miest. Halu plánujú organizátori naplniť, čo by podľa nich vzhľadom na výnimočnosť podujatia nemal byť problém. „Máme krásnu modernú športovú halu, v ktorej sa snažíme nájsť priestor aj kultúrne podujatia podobného druhu. Sme veľmi radi že do Lučenca a do novo otvorenej športovej haly zavíta medzinárodne uznávaná metalová legenda,“ povedal Stanislav Spišiak z referátu kultúry MsÚ v Lučenci.

Potenciál Lučenca môže pritiahnuť návštevníkov

Potenciál novej haly sa páči aj samotným organizátorom koncertu. „Organizovali sme tu už koncert Freedom Call, ktorý bol akousi skúškou. Hala v Lučenci má potenciál na to, aby sa tu takéto podujatia konali a už o niečom uvažujeme aj do budúcnosti,“ prezradil Daniel.

Lučenec počas koncertu počíta s väčším pohybom návštevníkov, mesto sa ale náporu neobáva, práve naopak. „Zvažujeme, že zriadime na oficiálnej stránke celého turné informačný systém, kde sa dá parkovať a ako sa ľudia dostanú do športovej haly,“ dodal Spišiak.

Metalová legenda bude ubytovaná v jednom z Lučenských hotelov. Podľa organizátorov ich budú môcť fanúšikovia stretnúť aj v meste. Žiadne maniere členovia skupiny údajne nemajú a tak okrem moriaka, nemajú žiadne špeciálne požiadavky. „Moja mama im pri jednej príležitosti pripravila plneného moriaka, ktorý im veľmi chutil. To je teda ich zvláštna požiadavka, ktorú radi splníme,“ dodal na záver organizátor koncertu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM