Veronika Ondo-Cholewová Regióny

Michalovčania s taškami pod jedným stromom: Každý odchádza spokojný, luxusná pochúťka zadarmo! FOTO

Michalovčania sa pochválili úlovkom sladkých jesenných plodov. Plné tašky a celé plechy skončili v rúre. Netreba zájsť vôbec ďaleko. Drahé pochúťky rastú priamo v Michalovciach.

Ilustračný obrázok k článku Michalovčania s taškami pod jedným stromom: Každý odchádza spokojný, luxusná pochúťka zadarmo! FOTO
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Obyčajná prechádzka v lesoparku Hrádok skončila oberačkou na zemi. Medzi hustými stromami sa kúsok od cestičky schovávajú jesenné sladké plody. Jedlé gaštany.

Lov na gaštany

Michalovčania sa náhodne stretávajú pod jedným stromom. Veľký gaštan s kráľovskou korunou hádže na zem stovky malých hnedých plodov. „Po nohách si nešliapeme, ani po sebe nekričíme, gaštanov je dosť,“ zažartoval pán Milan, ktorý sa pri zberaní stretol na mieste ešte s ďalšími ľuďmi. Išiel len na prechádzku, ale dobre vie, kde sú tu jedlé gaštany a vraj tento nie je jediný. Nazbieral si plnú tašku a odišiel ďalej – na lov. Ešte stihol prezradiť, že si ich doma varí a potom pečie krátku chvíľu v rúre.

Sladké pochúťky

Pani Katarínu sme tu stretli na bicykli. Účel bol jasný. „Gaštanové pyré pre deti,“ pousmiala sa. Zbierala zo všetkých najdlhšie, veď aj bolo čo. Motiváciou jej určite boli jej deti, ktoré sa už doma tešili na bio pochúťku. „V obchode predávajú tiež pekné gaštany a väčšie, ale tá cena je dosť vysoká,“ povedala nám. „Radšej menšie a vlastnoručne nazbierané.“

Sledovaním sa dostali ku gaštanom

Mladý pár si zbieral gaštany len náhodne. „Vedeli sme, že tu niekde sú, ale až keď sme uvideli pani na bicykli, tak nám bolo jasné, že kde,“ priznali. Recept vraj nemajú a gaštany zberajú po prvýkrát. „Vlani boli ako takomto čase už vyzbierané.“ Aj keď neboli vhodne oblečení a zem bola mokrá, bola to podľa ich slov celkom zábava. „Keď sa nám už nechcelo zbierať, vždy sme našli ďalší a ďalší malý hnedý kamienok,“ opísali nadšene. Možno vám pod Hrádkom zostali ešte nejaké gaštany, ktoré si môžete pripraviť podľa svojho gusta.

Môže vás zaujímať:

Moussonov dom má byť do konca roka opravený: Pozrite FOTO ako to zatiaľ vyzerá na Hrádku

Nechajte sa inšpirovať michalovskými mamičkami: 5 miest, kam sa vybrať s deťmi v našom meste

Michalovskí hvezdári vyrážajú do ulíc: Milovníci nočnej oblohy nenechajte si to ujsť!

Sladké pochúťky Michalovčanov: Gaštany rátajú na kilá
7
Galéria
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM