Veronika Ondo-Cholewová Regióny

Michalovce získali partnerstvo, ktoré nám budú závidieť mnohí: Toto mesto má jednoducho cveng! FOTO

Partnerstvo s francúzskym mestom znamená pre metropolu Zemplína viacero privilégií. K siedmym mestám tak pribudlo ďalšie s originálnym cvengom :)

Ilustračný obrázok k článku Michalovce získali partnerstvo, ktoré nám budú závidieť mnohí: Toto mesto má jednoducho cveng! FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Michalovce podpísalo partnerskú zmluvu s francúzskym mestom Cognac. Museli ju schváliť aj mestskí poslanci. Slávnostné podpisovanie partnerskej zmluvy bolo v Zemplínskom osvetovom stredisku za účasti prvého muža Michaloviec Viliama Zahorčáka, samosprávy mesta a primátora francúzskeho mesta Cognac Michela Gourinchasa s jeho zástupcami.

Už 8 partnerstiev

Mesto Michalovce má v súčasnosti už osem družobných miest – Vyškov, Vila-real, Jaroslav, Užhorod, Kavarna, Sátoraljaújhely, Pančevo a Cognac. „Vzájomná kooperácia sa dotýka viacerých oblastí – mestá nadväzujú a rozvíjajú kontakty v rámci verejnej správy, obchodu, školstva, kultúry a športu, či v oblasti služieb a cestovného ruchu,“ vysvetlila hovorkyňa mesta Iveta Palečková. Medzi konkrétne podoby spolupráce patrí spolupráca nie len na úrovni samospráv, ale aj výmena skúseností medzi študentmi a zástupcami škôl, folklórnymi súbormi a taktiež medzi podnikateľmi.

Propagácia i v zahraničí

I. Palečková ďalej uviedla, že návšteva zástupcov družobných miest predstavuje jedinečnú príležitosť ako propagovať naše mesto a dostať ho do povedomia v zahraničí. „Podnet na uzatvorenie partnerstva s francúzskym mestom Cognac dal Marek Eštok veľvyslanec Slovenskej republiky vo Francúzsku,“ informovala hovorkyňa.

„Medzi primátormi oboch miest prebehli rokovania o možnej spolupráci. Následne na to, navštívili zástupcovia nášho mesta mesto Cognac a dohodli sa na uzatvorení družobnej zmluvy,“ povedala hovorkyňa.

Jej slávnostné podpísanie sa uskutočnilo za prítomnosti signatárov, ktorými boli primátori oboch miest, Michael Courinchas a Viliam Zahorčák.

Foto: Mesto Michalovce

Čítajte tiež:

V Michalovciach pribudnú kamery: Vieme, ktoré ulice budú pod drobnohľadom!

V Michalovciach obnovia teplovod za 225 000 eur: Ktoré ulice sú na tom najhoršie?

Michalovce pri podpise výnimočnej zmluvy
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM