Barbara Dallosová Krimi

Michalovskí policajti chytili zlodejov, ktorí sa snažili takmer o nemožné: 13 stromov chceli odviezť na favoritke :)

Štyri osoby a viac než desiatka nedovolene vyrúbaných stromov. To mal byť náklad favoritu, na ktorom sa snažili páchatelia svoj lup odniesť. Plán im však nevyšiel a skončili v rukách polície.

Ilustračný obrázok k článku Michalovskí policajti chytili zlodejov, ktorí sa snažili takmer o nemožné: 13 stromov chceli odviezť na favoritke :)
Zdroj: TASR

Michalovskí policajti obvinili z prečinu krádeže štyri osoby z obce Trhovište (vek 52,49,21 a 14). Ako informoval krajský policajný hovorca Alexander Szabó, páchateľov koncom apríla tohto roku zadržali na hrádzi rieky Ondava, ako sa na motorovom vozidle zn. Škoda Favorit snažili odviezť domov spílené stromy.

,,Obvinení v lesnom poraste v k. ú. obce Moravany v okrese Michalovce spílili 13 stromov rôznych veľkostí a druhov. Išlo o jaseň, slivku a jabloň v celkovom množstve 8,3 m³. Nedovoleným výrubom stromov spôsobili Slovenskému vodohospodárskemu podniku škodu za takmer 300,– eur," priblížil Szabó.

Ako pokračoval, v prípade dokázania viny obvineným hrozí až dvojročné väzenie, u mladistvého páchateľa (14) sa trestná sadzba znižuje na polovicu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM