Basketbal Basketbal

Michalovský basketbal je úspešný aj vďaka malým žiakom: Orli si vybojovali cenné víťazstvo

Hlavnou prioritou klubu sa stala práca s mládežou a propagácia basketbalu v meste a blízkom okolí. Jedným s ďalších cieľov je snaha o zvýšenie úrovne basketbalu na základných školách v meste a blízkom regióne. To, že túto úlohu sa darí postupne napĺňať svedčí aj víťazstvo malých Orlov.

Ilustračný obrázok k článku Michalovský basketbal je úspešný aj vďaka malým žiakom: Orli si vybojovali cenné víťazstvo
Zdroj: Dnes24.sk

Cenné víťazstvo minižiakov s lídrom súťaže

Po dlhšej zápasovej prestávke privítali starší mini žiaci na domácej palubovke lídra súťaže Aboviu Košice. „Prestávka bola zavinená zvýšenou chorobnosťou našich súperov, keď sme nevycestovali do Spišskej Novej Vsi a a Rožňavy. Náš súper pricestoval s vysokou zostavou,“ informoval basketbalový klub v Michalovciach. Domáci Michalovčania bojovali a celý prvý zápas bol vyrovnaný. „Zdatného súpera s jasnou výškovou prevahou sme zaskočili dobrou technikou a rýchlym protiútokom.“ Košičania sa presadzovali najmä z pod koša a po nacvičených kombináciách. Súper zdvojoval aj michalovských rozohrávačov, ktorí mali veľmi ťažkú úlohu. Na začiatku poslednej štvrtiny náš súper vyhrával o 4 body. Následne michalovská zostava bojovnosťou otočila skóre a výborne zvládla koniec zápasu.

Aspoň jedna výhra je pre Orlov dôležitá

„Do druhého zápasu nastúpili hostia oveľa a po nátlakovej obrane a našich chybách si už od začiatku vytvorili náskok, ktorý udržali až do konca zápasu,“ povedali o zápasa BK Michalovce. Presadzovali sa po prihrávkach pod kôš, kde dominovali ich vysokí hráči. Hostia v druhom zápase bezpečne vyhrali. „Aspoň jedna výhra je pre Orlov dôležitá výhra, ktorú si za prístup zaslúžili.“ Najbližšie sa orli predstavia v prípravnom zápase v Bardejove 5.3. a následne ďalší víkend vycestujú na majstrovské zápasy do Popradu.

  • Zostava 1.BK Michalovce: Bujdoš A., Bujdoš D., Ivančo S., Demko M., Hakala P., Serenčko S., Pončák T., Jasovský M., Tertinský D., Mattina M., Koščák M., Ľ.Meszároš, R.Kokoš
  • 1.BK Michalovce– Abovia Košice 30 : 28 (12 : 9)
  • 1.BK Michalovce – Abovia Košice 24 : 48 (14 : 30)

Môže vás zaujímať:

Mladí strelci z Michaloviec s parádnou muškou: Tieto úspechy majú za sebou, no jedna previerka ich len čaká

Rišo z Michaloviec má zrejme našliapnuté na skvelú kariéru: Doma tona medailí, rekordy sa pred ním trasú!

Mesto ocenilo osobnosti športu: Pozrite si MENÁ ľudí, ktorým sa dostalo veľkej pocty

Koľko ľudí chodí na zápasy? Odkaz, čo pohladí nejednu dušu fanúšika MFK Zemplín!

Zemplínčania náturu nezaprú ani na štadióne: VIDEO výber kurioznych momentov, treba vidieť :)

zdroj: BK Mi, mesto Michalovce

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM