Webnoviny - Svet

Mikolaj nevie, akú dotáciu dá turnaju série LET

WEBNOVINY.SK

Foto: SITA/Michal Burza

BRATISLAVA 10. februára (WEBNOVINY) – Koľko peňazí poskytne Ministerstvo školstva SR ako dotáciu na medzinárodné majstrovstvá Slovenska v golfe, ešte nie je jasné. Ministerstvo navrhlo 580-tisíc eur. Podľa šéfa rezortu Jána Mikolaja však na súťaž pôjde možno len polovica sumy, alebo nijaká. "O tom, či bude alebo nebude dotácia, sa rozhodne na základe smerníc a metodických pokynov, ktoré jasne deklarujú pravidlá pre poskytnutie každej dotácie,“ povedal Mikolaj v stredu na brífingu po rokovaní vlády.

O dotáciu turnaja európskej úrovne na Slovensku požiadala ministerstvo školstva Slovenská golfová asociácia. Minister podporuje golfový turnaj preto, lebo je to už olympijský šport. "V roku 2016 bude súčasťou olympijských hier v Riu de Janeiro a ministerstvo školstva v rámci svojej politiky podporuje všetky olympijské športy. Ak sa na Slovensku podarí získať nejaké podujatie svetového alebo európskeho významu, naša metodika umožňuje, aby sme ich podporili dotáciou, čo aj bežne robíme,“ povedal Ján Mikolaj. Podľa neho ak Slovensko nezachytí trend v golfe, bude na chvoste.

Medzinárodné majstrovstvá Slovenska v golfe majú byť súčasťou série turnajov Ladies European Tour (LET). Rozpočet na slovenskú súťaž je podľa medializovaných informácií 1,14 milióna eur, pričom necelá tretina má ísť na prémie hráčkam. Väčšia časť dotácie z ministerstva školstva – 330 tisíc eur by mala ísť na usporiadanie turnaja a 250 tisíc na aktivity, ktoré majú Slovensko zviditeľniť vo svete. Turnaj je naplánovaný na koniec mája na ihrisku golfového klubu Gray Bear Tále. Je to prvé 18-jamkové ihrisko na Slovensku.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM