Regióny Rôzne

Milovníci mačiek sa môžu tešiť. Medzinárodná výstava v Bystrici plná štvornohých krások

Vzácna Thajská mačka, posvätná Birma s očami modrejšími ako zafír, alebo najväčšie plemeno mačky na svete. Teraz ich uvidíte priamo v Bystrici.

Ilustračný obrázok k článku Milovníci mačiek sa môžu tešiť. Medzinárodná výstava v Bystrici plná štvornohých krások
5
Galéria
Zdroj: TASR

Viete, že mačka posvätná birma má oči modrejšie ako zafír? Že kocúr plemena mainská mývalia môže vážiť až 10 kg? Videli ste už vzácnu Thajskú mačku? Toto všetko, ale nielen to máte možnosť vidieť a „overiť si“ na vlastné oči v poradí už na 17. a 18. Medzinárodnej výstave mačiek. Tú organizuje už tradične CatClub Banská Bystrica v dňoch 14. –15. októbra 2017, v priestoroch auly Slovenskej zdravotnej Univerzity (SZU), v Banskej Bystrici.

O tom, že výstava, ktorá sa aj tento rok koná pod záštitou primátora mesta, si za 9 rokov svojej existencie získala už svoje meno, svedči každoročná bohatá účasť divákov z celého Slovenska.

Už teraz sú so svojimi mačkami prihlásení vystavovatelia z mnohých krajín Európy – zo Slovenska, z Poľska, Čiech, z Maďarska a Rakúska. Posudzovať krásu, ladnosť a proporcie vystavovaných domácich miláčikov prídu medzinárodní posudzovatelia z Talianska, Španielska, Estónska a Slovenska. Výstava je špecifická aj svojou vlastnou súťažou o „najkrajší chovný pár“ a „najúspešnejšieho chovateľa výstavy“.

V aule SZU, ktorá bude pre verejnosť otvorená od 10 do 18:00 hod, bude tiež možné zakúpiť krmivá, či iné potreby pre našich štvornožcov, ale aj rôzne dekoračné predmety s „mačacou tématikou“, od našich aj zahraničných predajcov. Svoju šancu na lepší život sa tu budú snažiť tiež nájsť mačičky z útulkov zo Zvolena a z B. Štiavnice.

V OBRAZOCH: Výstava mačiek
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM