Lucia Lauková Rôzne

Milovníci nablýskaných tátošov tešte sa: Autosalón prinesie do Nitry desiatky noviniek

Blíži sa nitriansky autosalón. Návštevníci budú môcť obdivovať viac ako 26 automobilových značiek, ktoré v Nitre predstavia svoje novinky.

Ilustračný obrázok k článku Milovníci nablýskaných tátošov tešte sa: Autosalón prinesie do Nitry desiatky noviniek
Zdroj: TASR

Automobilová výstava Autosalón – Autoshow Nitra otvorí svoje brány 5. októbra. Na výstavnej ploche viac ako 37-tisíc m2 sa predstaví 220 vystavovateľov. „Dokopy návštevníci uvidia 26 automobilových značiek, ktoré predvedú celkovo 33 noviniek,“ informuje nitrianske výstavisko agrokomplex.

Novinky a premiéry

Na svoje si prídu aj nadšenci noviniek z dielní viacerých známych značiek ako sú Jeep, Mitsubishi, Nissan, Peugeot a Volvo. Nebudú chýbať očakávané slovenské premiéry modelov priamo z nemeckého výstaviska, ako sú Škoda Karoq, Volkswagen T-Roc, Hyundai Kona, Opel Crossland X, Seat Arona a Citroen C3 Aircross, ktorý sa vyrába na Slovensku. „Medzi nimi sa rozhodne nestratia ani novinky ako Velar od Land Roveru či Jaguar F-pace. Seat prinesie Aronu a Honda svoje najostrejšie športové náradie v podobe Civicu Type-R,“ uvádza výstavisko agrokomplex na svojom webe.

Nebudú chýbať veterány

Aj tento rok budú mať svoje miesto na výstave veterány. V expozícii v pavilóne N bude vystavených 120 veteránov. „Návštevníci uvidia unikátnu kolekciu všetkých variácií modelu Fiat 500. Od prvej až po aktuálnu, teda 60. rokov tohto modelu pod jednou strechou,“ píše agrokomplex na svojej stránke. Bokom určite nezostane stáť ani Tatra 75 cabrio z roku 1935. Na svoje si prídu aj fanúšikovia karavanov v pavilóne G.

Tuningová šou

Nebude chýbať tuningová show, ktorá predstaví množstvo špičkovo upravených automobilov. V pavilóne M4 prebehne ukončenie tuningovej sezóny s odovzdávaním cien Car Fans cup, kde návštevníci spoznajú najkrajšie kúsky na Slovensku. Súčasťou bude Fun zóna pre deti.

Adrenalín vám zdvihnú kaskadéri, ktorí predvedú extrémne ukážky. Svoje umenie predstavia špičkoví jazdci ako Tomáš Tóth, Zdenko Rybár, Peter „Baki“ Bakala, Adrián Husák a ďalší vynikajúci drifteri.

Majstrovstvá Slovenska

Medzi novinky sa zaradia aj Majstrovstvá Slovenska vo vyslobodzovaní pasažierov z havarovaných vozidiel za účasti hasičského zboru SR. Priestor dostanú vážne témy na konferenciách, ktoré budú spojené s testovacími jazdami.

Vstupné na výstavu je 5 eur, s nárokom na zľavu bude výška vstupného 5 eur. Parkovací lístok pre osobné auto bude stáť 4 eurá.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM