Krimi

Minister vnútra prehovoril o údajnom pobyte Salaha Abdeslama na Slovensku: Boli sme vystavení priamemu nebezpečenstvu?

Ministra vnútra sa vyjadril k informáciám o údajnom pobyte parížskeho atentátnika Salaha Abdeslama na Slovensku. Takto reagoval Robert Kaliňák!

Ilustračný obrázok k článku Minister vnútra prehovoril o údajnom pobyte Salaha Abdeslama na Slovensku: Boli sme vystavení priamemu nebezpečenstvu?
Zdroj: TASR

Minister vnútra Robert Kaliňák po rokovaní vlády nekonkretizoval, či parížsky atentátnik Salah Abdeslam v lete minulého roka navštívil Slovensko. O jeho údajnom pobyte v stredu informoval portál Aktuality.sk, ktorý sa odvoláva na dva nezávislé zdroje z Ministerstva vnútra SR.

„Túto informáciu by som asi bližšie nekonkretizoval, pretože nie je úplne presne ani potvrdená, ani vyvrátená, ani z našej strany,“ uviedol po rokovaní kabinetu Kaliňák. Ako dodal, polícia pracovala s každou informáciou, ktorá prišla, ako s vierohodnou a vykonala opatrenia, ktoré považovala za dôležité.

„Mnohé veci sa z tých informácií nepotvrdili, niektoré informácie sa potvrdili, takže v žiadnom prípade v tom čase nebolo Slovensko vystavené nejakému priamemu nebezpečenstvu,“ dodal Kaliňák. Informácie, že na Slovensku vraj má Abdeslam príbuzných, nie sú podľa jeho slov úplne presné. Abdeslam mal byť podľa správ portálu ubytovaný v jednom z nitrianskych penziónov.

Práve po Abdeslamovi údajne pátrali podľa informácií portálu slovenskí policajti aj pri veľkom nočnom záťahu v novembri minulého roka. Domové prehliadky vtedy robili v Nitre, jej okolí a niekoľkých ďalších mestách.

Čítajte tiež:

Dych vyrážajúce informácie o parížskom atentátnikovi: Na Slovensku údajne strávil tri týždne!

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM