Aktualizované Správy

Minister vnútra Tomáš Drucker podáva demisiu!

Minister vnútra zvolal tlačovú konferenciu. Novinárov mal informovať o ďalšom postupe ohľadom budúcnosti policajného prezidenta Tibora Gašpara. Napokon prišla nečakaná správa.

Ilustračný obrázok k článku Minister vnútra Tomáš Drucker podáva demisiu!
Zdroj: TASR

Minister vnútra Tomáš Drucker (nominant Smeru-SD) odstupuje zo svojej funkcie. Drucker to oznámil na pondelkovom brífingu na pôde ministerstva. Odvolanie policajného prezidenta Tibora Gašpara nie je podľa neho správne ani spravodlivé.

„Žiadalo sa odo mňa, aby som dokázal znížiť túto polarizáciu, aby som odvolal Tibora Gašpara. Ale ja si chcem zachovať svoju integritu. Ak si myslím, že tvrdé odvolanie Tibora Gašpara nie je správne, tak pokiaľ ja mám vytvárať istú polarizáciu namiesto jej uvoľnenia, si myslím, že za týchto okolností nemám ďalej právo zotrvávať v pozícii ministra vnútra. Preto som sa rozhodol, že podám do rúk pána prezidenta rezignáciu na svoju funkciu,“ oznámil Drucker.

Drucker nastúpil do funkcie ministra vnútra po Robertovi Kaliňákovi pred mesiacom a vzal si čas na rozhodnutie o Gašparovej budúcnosti. Gašparov odchod žiadajú ľudia na protestoch, opozícia aj prezident SR Andrej Kiska. Premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) považuje Gašpara za profesionála, ale avizoval, že bude rešpektovať rozhodnutie ministra.

Správu budeme aktualizovať!

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM