Správy

Minister vnútra Tomáš Drucker podáva trestné oznámenie na Igora Matoviča

Minister vnútra Tomáš Drucker (nominant Smeru-SD) podáva na šéfa OĽaNO Igora Matoviča trestné oznámenie za ohováranie a krivé obvinenie.

Ilustračný obrázok k článku Minister vnútra Tomáš Drucker podáva trestné oznámenie na Igora Matoviča
Zdroj: TASR

Uviedol to jeho tlačový odbor v reakcii na Matovičovo tvrdenie, že polovicu vily na Floride kúpil Drucker príliš lacno.

„Minister absolútne odmieta hrubo osočujúce klamstvá a vykonštruované fabulácie o prepojeniach každého s každým, ktoré už tri dni produkuje Igor Matovič. Minister od počiatku s médiami o kúpe polovičnej časti kondomínia v meste Sarasota na Floride korektne a otvorene komunikoval. Zverejnil detaily a podrobnosti s tým súvisiace,“ odkázal tlačový odbor.

Podľa rezortu si Drucker uvedomuje, že ako verejne činná osoba musí znášať útoky politických oponentov v rámci politického súboja. „Na druhej strane je aj otcom a manželom, a preto tento súboj musí mať svoje hranice. Tie Igor Matovič svojimi klamstvami a hrubým osočovaním prekročil,“ dodalo ministerstvo.

Matovič dopoludnia uviedol, že Drucker urobil okrem pozemkov pri Trnave podnikateľský zázrak aj v americkej Floride, kde získal polovicu domu v radovej zástavbe lacnejšie o minimálne 120 000 dolárov. Šéf Obyčajných pripomenul, že 12. júla 2017 Druckerova manželka Lucia kúpila na Floride polovicu vily. „Drucker k tomu povedal, že to kúpil lacnejšie, lebo bude musieť do domu investovať, keďže je v horšom stave. Dom je v meste Sarasota na západnom brehu Floridy, Drucker má strednú časť,“ povedal Matovič a ukázal fotky z exteriéru a interiéru vily s tým, že podľa jeho slov nejde o žiadny úbohý stav.

Matovič tvrdí, že v USA si potrpia na to, aby si strážili rôzne prevody a platby za nehnuteľnosti. „Majú špičkové registre, a tak sa viete dopracovať k celej histórii tohto domu. Dočítate sa, že aktuálnymi vlastníkmi sú Lucia Druckerová a Jozef Michálek a vidíme, za čo sa táto vila ako celok v minulosti predávala – 290 000 dolárov, 335 000 dolárov a 250 000 dolárov. Druckerovej bola polovička predaná za 60 500 dolárov. Teda polovičku kúpila ani nie za štvrtinu ceny,“ rekapituloval Matovič.

Drucker to v minulosti vysvetľoval tým, že majiteľ druhej polovice je kamarát a zároveň sa zaviazal investovať. „Čo s tým má ale pôvodný majiteľ? Čo on má z následnej rekonštrukcie? Nemá s tým absolútne nič, je to absurdné,“ povedal Matovič. Zároveň poukázal na to, že v rovnakom roku sa susediace vily ako celok predávali za 430 000, 365 000 resp. 385 000 dolárov.

Pôvodnými majiteľmi celej vily na Floride boli Jozef Mihalik a Jozef Michálek. Svoju časť predal Druckerovi Mihalik. Obaja sú spolumajiteľmi spoločnosti Panoráma Šport Hotel, ktorá vlastní hotely Holliday Inn v Bratislave, Trnave a Žiline. Podľa Matoviča dostali od rezortu hospodárstva pod vedením Smeru-SD dokopy 400 000 eur cez eurofondy na hotely v Žiline a v Trnave. „Účelom bolo zvýšenie konkurencieschop­nosti, hotelom sa pritom darí. Eurofondy do takýchto hotelov v žiadnom prípade nepatria,“ dodal Matovič a pýtal sa, či zľava na Druckerovu vilu s touto eurofondovou pomocou nesúvisí.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM