Webnoviny - Svet

Miškov chce rušiť zákon o strategických podnikoch

WEBNOVINY.SK

Ministerstvo hospodárstva Foto: BRATISLAVA 11. augusta (WEBNOVINY) – Minister hospodárstva a výstavby Juraj Miškov v piatok na mimoriadnom rokovaní vlády predloží návrh na zrušenie zákona o strategických podnikoch. Informoval o tom na stredajšej tlačovej besede. Ministerstvo totiž zákon považuje za deformačný, nakoľko zakladá neoprávnene vysoký vplyv štátu v slobodnom trhovom prostredí.

Ako uviedol štátny tajomník ministerstva hospodárstva Martin Chren, zákon je nesystémový a negatívne ho vnímajú aj zahraniční investori. Zákon by mal skončiť účinnosť už koncom tohto roka, ministerstvo ho však plánuje zrušiť skôr. Chce tak vydať signál verejnosti, že neschvaľuje takéto násilné praktiky štátu v slobodnom trhovom prostredí a nedovolí štátu deformovať podnikateľské

Ministerstvo hospodárstva ani neuvažuje o využití tohto zákona pri konkurze Nováckych chemických závodov. Ako informovalo, pozorne sleduje proces konkurzného vyrovnania a neobáva sa straty pracovných miest, pretože podnik je aj počas konkurzu vo výbornej kondícii a vstupom investora sa podľa ministerstva táto pozícia ešte posilní. „Možno očakávať, že vstup investora prinesie aj nové pracovné miesta,“ dodalo vo svojej informácii ministerstvo.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM