Prokop Slováček Krimi

Mladého stopára, ktorý prepadol matku s dieťaťom, zadržali v Šoporni

Stopár, ktorý prepadol ženu 1. júla, keď ju na čerpacej stanici za Galantou oslovil s batožinou na chrbte so žiadosťou o odvoz, už je v rukách polície.

Ilustračný obrázok k článku Mladého stopára, ktorý prepadol matku s dieťaťom, zadržali v Šoporni
Zdroj: TASR

Michal Balogh (24 rokov) z Novej Viesky bol v hľadáčiku polície odvtedy, čo lúpežne prepadol ženu s dieťaťom. Zadržali ho včera po 19.00 v Šoporni v okrese Galanta. Vyšetrovateľ ho už vypočul ako obvineného z lúpeže a v najbližších hodinách sa bude rozhodovať o jeho väzobnom stíhaní.

Prepadol ženu s dieťaťom

Michal B. prepadol ženu 1. júla, keď ju na čerpacej stanici za Galantou oslovil s batožinou na chrbte so žiadosťou o odvoz. Štyridsaťštyriročná žena súhlasila a stopár si nasadol do jej auta Škoda Felicia, v ktorom sa vzadu viezlo aj jej malé dieťa. Dohodli sa, že ho dovezie na príjazdovú cestu ku kúpalisku neďaleko Sládkovičova.

Skutok sa stal v prvý júlový deň, keď podozrivý prepadol ženu s dvojročným dieťaťom. Na čerpacej stanici za Galantou ju oslovil so žiadosťou o odvoz. Žena súhlasila a stopár nasadol do jej auta. Keď ho doviezla na príjazdovú cestu ku kúpalisku Vincov les, udrel ju nachystaným kameňom zozadu niekoľkokrát do hlavy.

Žena s mužom zápasila a keď zazrela okoloidúce auto, volala o pomoc. Muž vtedy využil príležitosť, sadol si na miesto vodiča a naštartoval. V strachu, aby muž neukradol auto aj s jej dieťaťom, vytrhla kľúče zo spínacej skrinky. Útočník sa dal na útek, no stihol ešte ukradnúť kabelku, v ktorej mala osobné doklady, mobilný telefón a peňaženku.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM