Webnoviny - Svet

Mladíci dostali tresty za poškodenie verejného osvetlenia

WEBNOVINY.SK

Banská Bystrica.Foto: SITA/Dušan HeinBANSKÁ BYSTRICA 9. mája (WEBNOVINY) – Po 33 mesiacov odňatia slobody podmienečne za zločin poškodenia stožiarov verejného osvetlenia uložil dnes Okresný súd v Banskej Bystrici piatim mladým mužom z tohto mesta. Pätica opitých vandalov 3. januára nadránom na najväčšom banskobystrickom sídlisku Sásová preukázala svoje „tvorivé“ schopnosti útokom na dvadsiatku bezbranných stožiarov verejného osvetlenia.

Kopali do dolnej časti krytov, na niektorých vytrhli dvierka a povykrúcali z nich elektrické poistky, ako aj ich hlavice. Tým stožiare znefunkčnili a spôsobili ich poruchu. Pod zločin poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia sa podpísali 19-ročný Marko Tomič, 22-ročný Filip Hozák, 20-ročný Branislav Prílepok, 20-ročný Róbert Kostolányi a 22-ročný Michal Bíreš.

Traja z nich sú zamestnaní v automobilke v Bratislave, dvaja ešte študujú.

Súd vyhlásil rozsudok po tom, ako schválil dohodu o vine a treste medzi prokurátorom a obvinenými. Rozsudok je právoplatný, pretože súčasťou dohody je záväzok mladíkov, že sa voči verdiktu súdu neodvolajú. Súd rozhodol, že počas trojročnej skúšobnej doby sa pätica delikventov musí podrobiť aj probačnému dohľadu súdneho úradníka. Navyše im uložil zákaz požívania alkoholických nápojov a iných návykových látok.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM