Alexandra Kolínská Rôzne

Mladý medik Milan získal významné ocenenie: Výskum rozšíril môj pohľad na ľudské ochorenia

Absolvent Lekárskej fakulty UPJŠ získal ocenenie Študentská osobnosť Slovenska za experimentálny výskum. Milan Maretta vníma ocenenie ako uznanie jeho doterajšej práce.

Ilustračný obrázok k článku Mladý medik Milan získal významné ocenenie: Výskum rozšíril môj pohľad na ľudské ochorenia
Zdroj: Dnes24.sk

Študentskou osobnosťou Slovenska v kategórii lekárske vedy a farmácia za akademický rok 2013/2014 sa stal bývalý študent Lekárskej fakulty UPJŠ Milan Maretta, ktorý získal ocenenie za mimoriadne výsledky v študijnej a vedecko-výskumnej oblasti počas štúdia na Lekárskej fakulte UPJŠ v Košiciach.

„Celoslovenskú anketu vyhlásila nezisková organizácia Junior Chamber International – Slovakia a komisia posudzujúca návrhy ocenila jeho výsledky vo vedecko-výskumnej činnosti v oblasti ischemicko-reperfúzneho poškodenia tenkého čreva v experimente, ku ktorým sa dopracoval aktívnym zapájaním sa do vedecko-výskumnej činnosti na Ústave histológie a embryológie už od 2. ročníka štúdia medicíny na UPJŠ LF v Košiciach,“ uviedla hovorkyňa UPJŠ Jaroslava Oravcová. Získané ocenenie vníma Milan Maretta podľa hovorkne ako uznanie jeho doterajšej práce, ktorej venoval značný čas.

„Bol to veľmi zmysluplne využitý čas, kedy som získal množstvo informácii z oblastí, ktoré určite rozšírili môj rozhľad a aj pohľad na ľudské ochorenia. Som rád, že som dostal príležitosť ako študent sa takto realizovať rád by som touto cestou poďakoval kolegom z Ústavu histológie a embryológie Lekárskej fakulty UPJŠ za možnosti a prostredie, ktoré mi poskytli pre moju sebarealizáciu, a tiež za ich podporu vo výskume a umožnenie jeho realizácie v čo najväčšej možnej miere,“ povedal Milan Maretta.

Aj keď sa výskum ischemicko-reperfúzneho poškodenia tenkého čreva v experimente na Ústave histológie a embryológie realizuje už dlhší čas, jeho tím sa ho snažil posunúť dopredu využitím nových výskumných metód.

Ceny získali aj ďalší študenti. Viac o súťaži sa dočítate v článku Košickí študenti opäť zabodovali: V prestížnej súťaži získali významné ocenenia.

Foto: UPJŠ

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM