Rastislav Búgel Rôzne

Mnohí ju prirovnávajú ku kultovej Red Hot Chili Peppers: Nitrianska kapela vydala debutový album

O tom, že slovenská hudobná scéna v sebe skrýva poklady, svedčí aj mladá nitrianska kapela Individum. Po troch rokoch na scéne vydala debutový album.

Ilustračný obrázok k článku Mnohí ju prirovnávajú ku kultovej Red Hot Chili Peppers: Nitrianska kapela vydala debutový album
Zdroj: YouTube.com

História kapely Individum sa začala písať v apríli 2012. A celkom netradične, inzerátom: Hľadá sa bubeník so skúšobňou. Našiel sa, a do dnešných dní sa v skúšobni, okrem albumu, vyprofilovala aj súčasná zostava kapely: Robert Járek (spev), Jakub Šimjak (gitara), Marcel Németh (basgitara) a Norbert Maťko (bicie).

Táto štvorica mladých muzikantov z Nitry zozbierala za krátky čas dostatok materiálu, a tak sa rozhodla vydať svoj debut. Urobila tak vo vlastnej réžii a vo vlastnom nahrávacom štúdiu. „Keďže sme neboli tlačení termínmi, hrali sme sa s albumom možno dlhšie, ako za iných podmienok, ale bolo to naše prvé dieťa, tak sme si celý ten proces vychutnávali,“ spomína na nahrávanie líder Robert Járek. Okrem jeho výrazného hlasového, ale aj pódiovému prejavu, v tvorbe kapely Individum zaujme basová gitara.

“Mnohí poslucháči preto slovenské teleso prirovnávajú k Red Hot Chili Peppers, kapele, ktorá je v Individum jedna z obľúbených,“ informuje PR manažérka Nikoleta Kováčová.

„Už sme si na to zvykli a musíme dodať, že je skvelé, keď nás prirovnávajú ku kapele svetového formátu. Vždy je to lepšie, než ako by nás prirovnávali k nejakej horšej partii,“ tvrdí gitarista Jakub Šimjak. Ten sa okrem gitary na debutovom albume postaral aj o zaujímavú ilustráciu v jeho booklete. “Treba dodať, že obal CD je vyrobený z recyklovaného materiálu, takže debut kapely Individum poteší nielen fanúšikov dobrej muziky, ale aj tých, ktorým záleží na životnom prostredí. Nachádza sa na ňom 13 songov v anglickom jazyku,“ informuje Nikoleta Kováčová.

Ukážky z nového albumu si môžete vypočuť v priloženom vi­deu!

Mnohí ju prirovnávajú ku kultovej Red Hot Chili Peppers: Nitrianska kapela vydal
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM