Tlačové správy

Módne trendy, ktoré ovládli toto leto

Trendy ženskej módy sú prelietavé viac ako lastovičky. Pol roka sú tu a potom zase odletia. Ale vždy sa vrátia. Toto majú módne trendy s lastovičkami spoločné – vracajú sa.

Ilustračný obrázok k článku Módne trendy, ktoré ovládli toto leto
Zdroj: TASR

O čom to svedčí? Najskôr o tom, že ten módny trend, ktorý sa vrátil bol skutočne kvalitne spracovaný a originálny. Nehovorí to o neschopnosti nových dizajnérov. Pre módnych návrhárov nie je problém vymyslieť niečo nové, niečo originálne. Problém je vymyslieť niečo nové, čo je pekné a zároveň nositeľné. Aj preto sa niektoré trendy vracajú späť. Aké trendy dámske oblečenie sa vrátilo?

Ani rok 2015 nie je výnimkou

Vracajú sa späť kvetované vzory, ktoré sú úzko späté s hippie módou zo 70. rokov minulého storočia. A nielen tie, viacero prvkov z hippie módy sa vracia – okrúhle okuliare, šatky okolo hlavy, kvetinové vence, plátené topánky, rifľové šortky, pončá či rôzne módne tuniky a kardigany. Okrem hippie módy je späť aj námornícka móda – tmavomodré pásiky na bielom podklade, biele šortky, mokasíny. Nič zložité, jednoduché, pekné a efektívne.

Čo prišlo nové?

Ktovie, či to je nové alebo ďalší recyklovaný trend. Pretože niečo podobné tu už bolo, tentokrát to tu je však s novými prvkami. Pestrofarebné áčkové sukne s kvetovanými vzormi či v jemnejších pastelových farbách v kombinácii s jednofarebnou, najlepšou bielou blúzkou. Na nohy sú najlepšie lodičky alebo sandálky na opätku. Lodičky sú späť, hoci nikdy neodišli, teraz zažívajú skutočnú renesanciu. Žiarivé letné alebo jemné pastelové farby. Tento outfit doplnia výrazné a zároveň jednoduché šperky, ktoré oživia hornú časť outfitu.

Tenisky prežili druhú sezónu

Tenisky prežívajú už druhú sezónu. Najzaujímavejšie na nich je, že sa môžu kombinovať s čímkoľvek – so šatami, sukňami, rifľami, šortkami, čímkoľvek. Samozrejme, nie každému sa musí páčiť tento štýl, no tohtoročná móda je benevolentná a dovoľuje takéto odvážne kombinácie. Tenisky sú najlepšie pestrofarebné, allwhite, allblack alebo s milými vzormi – kvety, mačiatka či Disneyho postavičky. Nebojte sa popustiť uzdu svojej fantázii, dnešná doba to len privíta.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM