Viktória Botošová Krimi

Mohamedovi (28) z Alžírska hrozí za jeho vyčíňanie v Zámkoch basa: Autentické FOTO z jeho zadržania!

Mohamed (28) z Alžírska vyčíňal v Nových Zámkoch. Bol naňho vydaný medzinárodný zatýkací rozkaz. Po dramatickom zásahu ho chytili a novozámocký vyšetrovateľ mladého Alžírčana obvinil.

Ilustračný obrázok k článku Mohamedovi (28) z Alžírska hrozí za jeho vyčíňanie v Zámkoch basa: Autentické FOTO z jeho zadržania!
Zdroj: Dnes24.sk

Policajti PMJ zadržali bezprostredne po krádežiach cudzinca na úteku, na ktorého bol vydaný medzinárodný zatýkací rozkaz. „Operačné stredisko prijalo 10. februára 2016 ráno krátko po 7:00 hod. dve oznámenia o vykradnutých autách na Družbe a na Ulici Hodžovej v Trnave,“ uvádza trnavská krajská policajná hovorkyňa Mária Linkešová. Ďalšie oznámenie, o krádeži prišlo o niekoľko desiatok minút zo sídliska Prednádražie, na Ulici Bottovej, pri nákupnom centre.

„Všetky vykradnuté vozidlá mali rovnaký rukopis. Na autách Toyota Raw, Mercedes Benz a Mazda 6 porozbíjal páchateľ bočné okná a ukradol, čo sa dalo speňažiť.“

Chytili ho na úteku

Pri jednej z krádeží sa policajtom vzápätí ozvala žena, ktorá popísala osobu podozrivú z krádeže. „Policajná hliadka PMJ vzápätí spozorovala muža medzi bytovými blokmi, ako uteká aj s ruksakom na chrbte,“ hovorí. Policajti ho po krátkom prenasledovaní spacifikovali a predviedli na policajnú stanicu.

Na základe výsluchov ho vyšetrovateľ obvinil v troch prípadoch z prečinov krádeže vlámaním. Majiteľom spôsobil škodu za viac ako 1600 eur. Ukradnuté veci polícia zaistila a vráti ich pôvodným vlastníkom. Do Trnavy prišiel podľa polície vlakom, a keďže sa mu minuli všetky peniaze, ktoré na Slovensko prišiel minúť, začal kradnúť. „Cudzinec (28) je navyše podozrivý z falšovania úradnej listiny.“ Policajtom sa pri kontrole totožnosti preukázal falošným občianskym preukazom. Lustráciou osoby polícia zistila, že muž bol umiestnený v rakúskom justičnom zariadení vo výkone trestu, odkiaľ začiatkom novembra minulého roku počas vychádzky ušiel.

„ A navyše naňho vydal Okresný súd v Nových Zámkoch príkaz na zatknutie. Po zadržaní ho preto trnavskí policajti odovzdali do rúk novozámockým policajtom. Za krádeže hrozí Mohamedovi (28) z Alžírska trest odňatia slobody až na 2 roky," uvádza Linkešová.

Terčom útokov sa aj v týchto prípadoch stali ľahko dostupné veci, ktoré si ponechali majitelia v aute. Dámske kabelky, kožené pracovné tašky, notebook, peniaze odporúča polícia zobrať skôr so sebou, aj keď potrebujete len na niekoľko minút vybehnúť z auta. Príp. ich vo vozidle uschovať tak, aby zbytočne nelákali oko ani príležitostných zlodejov.

Prípady z Nových Zámkov

Novozámocký vyšetrovateľ obvinil Alžírčana (28) v dvoch prípadoch z prečinu krádeže a prečinu neoprávneného vyrobenia a používania elektronického platobného prostriedku a elektronických peňazí alebo inej platobnej karty.

„Dňa 5. decembra 2011 došlo v Nových Zámkoch na Čižmárskej ulici ku krádeži vlámaním do osobného auta Škoda Octávia. Z interiéru auta bola odcudzená dámska kabelka, s ktorou sa dal zlodej na útek,“ vysvetľuje trnavská krajská policajná hovorkyňa Mária Linkešová. Ako pokračuje, po chvíli z nej vybral peňaženku a kabelku odhodil.

„V peňaženke bola hotovosť 30 eur a platobné karty. Vtedy majiteľke (46) vozidla vznikla krádežou škoda za viac ako 140 eur,“ uvádza.

Podľa ďalších informácií, deň pred Vianocami v roku 2011 vošiel tento muž do predajne Spolku sv. Vojtecha v Nových Zámkoch a predavačke (57) strhol z krku dve zlaté retiazky s príveskami v hodnote 500 eur. „Po zadržaní podozrivej osoby trnavskou políciou bol muž novozámockým vyšetrovateľom vypočutý ku skutkom z roku 2011 a ešte včera 10. februára 2016 popoludní bolo súdom rozhodnuté o jeho väzobnom trestnom stíhaní,“ dodala Linkešová.

Môže vás zaujímať:

Dramatický zásah voči Alžírčanovi: PMJ v akcii
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM