Zo Slovenska

Most-Híd dostane päť štátnych tajomníkov, potvrdil Béla Bugár

Strana Most-Híd dostane v novej vláde päť štátnych tajomníkov. Potvrdil to dnes predseda Béla Bugár v relácii Naživo s moderátorom Braňom Závodským na Rádiu Expres.

Ilustračný obrázok k článku Most-Híd dostane päť štátnych tajomníkov, potvrdil Béla Bugár
Zdroj: TASR

Strana Most-Híd dostane v novej vláde päť štátnych tajomníkov. Potvrdil to dnes predseda Béla Bugár v relácii Naživo s moderátorom Braňom Závodským na Rádiu Expres.

Vláda sa má vrátiť k systému krížovej kontroly na jednotlivých ministerstvách. Most-Híd bude mať štátnych tajomníkov na svojich rezortoch spravodlivosti a životného prostredia, a tiež na ministerstvách práce, dopravy a školstva. Ako možná štátna tajomníčka sa údajne spomína Andrea Vitkóová. Na dopravu by mohol podľa informácií ísť Árpád Érsek a na školstvo Peter Krajňák.

Ministerkou spravodlivosti má byť Lucia Žitňanská, šéfom envirorezortu údajne László Solymos. Bugár potvrdil Žitňanskú, Solymosa nie. Povedal však, že rezortu by mal šéfovať niekto z poslaneckého klu­bu.

O vstupe Mosta-Híd do vlády so Smerom-SD, SNS a Sieťou rozhodne definitívne sobotná republiková rada. Bugár hovorí o dôležitosti presadiť program Mosta-Híd. Ako vlajkovú loď strany spomína kľúčové zmeny v oblasti boja proti korupcii.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM