Krimi

Motorová píla a údery drevenými palicami do bezvedomia: Bitka v spišskej osade, zásah niekoľkých policajných hliadok!

Na Spiši bolo poriadne horúco. Podľa slov polície sa jedna rodina rozhodla riešiť vzájomné nezhody svojským spôsobom. Sedem členov rozvášnenej rodiny použilo podľa mužov zákona motorovú pílu aj drevené palice.

Ilustračný obrázok k článku Motorová píla a údery drevenými palicami do bezvedomia: Bitka v spišskej osade, zásah niekoľkých policajných hliadok!
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Ako nás informoval krajský policajný hovorca Alexander Szabó v pondelok v podvečerných hodinách v rómskej osade obci Nálepkovo, okres Spišská Nová Ves došlo k incidentu medzi rodinami.

„Sedem členov rozvášnenej rodiny nedokázali zastaviť ani uzavreté a zatarasené vchodové dvere poškodených, ktoré rozrezali motorovou pílou a po vniknutí do domu surovým spôsobom napadli a dobili troch ľudí v ich vlastnom dome,“ informoval policajný hovorca.

„84-ročnú majiteľku domu a jej 48-ročnú príbuznú bili päsťami do tváre, pričom im spôsobili zranenia s doposiaľ nezistenou dobou liečenia. Najhoršie však dopadol ich ďalší príbuzný, 47-ročný Miroslav, ktorého drevenými palicami umlátili do bezvedomia. Podľa lekárskej správy mu spôsobili ťažké zranenia, z ktorých najzávažnejšie predstavuje zlomenina lebky s krvácaním do mozgu, opuch mozgu a zlomenina ľavého predlaktia," ozrejmil Szabó.

Aktuálne sa podľa hovorcu nachádza v košickej nemocnici, kde bol prevezený z ARO NsP Spišská Nová Ves v ťažkom a život ohrozujúcom stave.

„Všetci páchatelia po útoku odišli do svojho obydlia, kde sa do príchodu privolaných policajných hliadok zavreli. Na ich zadržanie, ale aj na upokojenie situácie boli nasadené sily a prostriedky OR PZ Spišská Nová Ves, ale aj 3 hliadky pohotovostnej motorizovanej jednotky z Košíc,“ doplnil hovorca.

„Zasahujúci policajti boli voči agresívnym a ozbrojeným páchateľom nútení použiť aj donucovacie prostriedky," dodal policajný hovorca s tým, že všetci siedmi páchatelia, medzi nimi jeden mladistvý, boli ešte toho dňa zadržaní a umiestnení do cely policajného zaistenia. „Vzhľadom na závažnosť prípadu, vyšetrovanie prevzal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície KR PZ v Košiciach,“ uzavrel Szabó.

Čítajte tiež:

Foto:ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM