Aktualizované Šport

MS v hokeji: Česko je v slzách, semifinálové dvojice sú Rusko - Fínsko a Kanada - USA, o medaily sa začne bojovať v sobotu

Vražedné štvrťfinále, alebo aj zápas o všetko. Vo štvrtok boli na programe MS v hokeji zápasy, ktoré rozhodli o tom, ktoré z družstiev si zahrajú o medailu, a ktoré sa z turnajom definitívne rozlúčia.

Ilustračný obrázok k článku MS v hokeji: Česko je v slzách, semifinálové dvojice sú Rusko - Fínsko a Kanada - USA, o medaily sa začne bojovať v sobotu
Zdroj: TASR

Víťaz moskovskej skupiny Česko, ktoré predvádzalo na MS v Rusku skvelé výkony sa s turnajom lúči už po štvrťfinále. Po samostatných nájazdoch prehralo s USA, ktoré sa do štvrťfinále dostali na poslednú chvíľu. Rozhodol jediný úspešný nájazd 18-ročného Austona Matthewsa.

PREČÍTAJTE SI AJ: Česko smúti. Napriek kvalitnej hre končí vo štvrťfinále

Druhým semifinalistom z moskovskej vetvy play off na MS sa vo štvrtok stali hokejisti Ruska, ktorí zdolali Nemecko 4:1. Po prvom góle favorita nebolo pochýb o jeho triumfe, lebo mal kolosálnu hernú i streleckú prevahu. Víťazný tím sa v sobotu v boji o finále stretne s Fínskom.

PREČÍTAJTE SI AJ: Rusi s prehľadom v semifinále, čakajú ich Fíni

Fínsko neprehralo ani vo svojom ôsmom zápase na turnaji a po triumfe nad Dánskom 5:1 si zaistili účasť v boji o medaily. „Suomi“ narazia v semifinále v Moskve na Rusko.

PREČÍTAJTE SI AJ: Fíni presvedčivo do semifinále, pre Dánov sa turnaj končí

Kanadskí hokejisti zvíťazili nad Švédskom jednoznačne 6:0 a postúpili do bojov o medaily. Obhajcovia trofeje sa v sobotňajšom semifinále v Moskve stretnú v zámorskom derby s reprezentan­tmi USA.

PREČÍTAJTE SI AJ: Kanada rozbila Švédov, dala im ešte väčší výprask než Slovensku

Štvrťfinále (Moskva)

Česko – USA 1:2 po predĺžení a samostatných nájazdoch (1:0, 0:1, 0:0 – 0:0, 0:1)

Góly: 16. Zohorna (tr. strieľanie) – 22. Matthews (Vatrano, Wideman), +rozhodujúci nájazd Matthews. Rozhodcovia: Wehrli (Švajč.), Öhlund – Pihlblad (obaja Švéd.), Otmachov (Rus.), vylúčení: 6:6 na 2 min., presilovky: 0:0, oslabenia: 1:0.

Rusko – Nemecko 4:1 (0:1, 3:0, 1:0)

Góly: 21. Šipačov (Dadonov, Belov), 28. Dadonov (Šipačov), 35. Šipačov (Telegin), 43. Ovečkin (Kuznecov, Ľubimov) – 5. Reimer. Rozhodcovia: Björk (Švéd.), Rantala (Fín) – Lhotský (ČR), McIntyre (USA), vylúčení: 1:2 na 2 min., presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0.

Štvrťfinále (Petrohrad)

Fínsko – Dánsko 5:1 (1:0, 2:1, 2:0)

Góly: 15. Granlund (Koivu, Komarov), 22. Koskiranta (Pyörälä, Ohtamaa), 39. Laine (Hietanen, Jaakola), 58. Jokinen (Koivu), 59. Granlund – 32. Eller (Christensen, Ehlers). Rozhodovali: Fraňo (ČR), KUBUŠ (SR) – Fluri (Švaj.), Lazarev (Rus.), vylúčení: 3:3, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0

Kanada – Švédsko 6:0 (1:0, 3:0, 2:0)

Góly: 19. Scheifele (O'Reilly, Stone), 27. Dumba (Stone, Scheifele), 33. Marchand (Dumba, Scheifele), 33. Domi (Reinhart, Matheson), 51. Stone, 53. Brassard (Gallagher, Hall). Rozhodovali: Gofman (Rus.), Sidorenko (Biel.) – Ritter (USA), Suominen (Fín.), vylúčení: 5:4 na 2 min, navyše: Burakovsky 10 min za úder do hlavy a krku, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, zmeny: Domi – Gustafsson ml., Rosen (všetci od 21. min).

sobota 21. mája – semifinále (Moskva) 15.15 h Fínsko – Rusko 19.15 h Kanada – USA

Hrajte s nami: MS v hokeji s Dnes24.sk: Šanca získať atraktívne ceny je tu opäť. Stačí správna odpoveď

MS v Hokeji
11
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM