Erik Bojničan Krimi

Muž (34) to s 3,6 promile za volantom riadne prehnal: Šmyk, kotrmelce, auto na streche! FOTO z miesta nehody

To, že alkohol za volant nepatrí mal možnosť zistiť ďalší vodič. Muž (34) podľa polície dostal šmyk, prešiel do protismeru a niekoľkokrát sa prevrátil. Muži zákona mu namerali až 3,63 promile, hrozí mu basa!

Ilustračný obrázok k článku Muž (34) to s 3,6 promile za volantom riadne prehnal: Šmyk, kotrmelce, auto na streche! FOTO z miesta nehody
Zdroj: Policajný zbor SR

Policajt dopravného inšpektorátu obvinil podľa hovorkyne KR PZ v Trnave Martiny Kredatusovej z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky 34 ročného muža zo Zemianskych Sadov. V stredu 24. júna okolo 18:30 podľa policajtov viedol Peugeot 307 po ceste druhej triedy v smere od obce Dvorníky na Vinohrady nad Váhom.

„Pri prejazde ľavotočivou zákrutou pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy svojím schopnostiam a iným okolnostiam. S autom dostal šmyk, prešiel do protismeru a niekoľkokrát sa prevrátil. Napokon skončil na streche, mimo cesty,“ povedala Kredatusová.

„Vodič bol po dopravnej nehode prevezený sanitkou do nemocnice, kde ho policajti podrobili dychovej skúške na alkohol. Namerali mu hodnotu 1,74 mg alkoholu, čo je v prepočte 3,63 promile,“ informuje hovorkyňa.

Vodičovi hrozí podľa mužov zákona jednoročné väzenie. Ako ďalej povedala Kredatusová, zákon o cestnej premávke jednoznačne hovorí, že vodič nesmie požiť počas vedenia alkohol alebo inú návykovú látku a nesmie viesť vozidlo v takom čase po požití, keď sa alkohol alebo iná návyková látka môžu nachádzať v jeho organizme.

Zo štatistík dopravnej nehodovosti v Trnavskom kraji za prvých päť mesiacov vyplynulo, že každá ôsma dopravná nehoda je spôsobená pod vplyvom alkoholu.

„Polícia apeluje na vodičov, aby dodržiavali zákon a neohrozovali tak seba a ostatných účastníkov cestnej premávky,“ uzavrela Kredatusová.

Čítajte tiež:

S 1,9 promile to asi inak skončiť nemohlo: Mladík (24) to pred hlohovským kruháčom takto zapichol! FOTO

FOTO: Muž (34) spravil s autom niekoľko kotrmelcov a skončil na streche
3
Galéria
Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM