JAB Krimi

Muž v Spišskej zažil desivú skúsenosť: Prepad Rómami medzi železničnou a autobusovou stanicou!

Muž (53) zo Spišskej Novej Vsi oznámil na políciu, že keď prechádzal medzi stanicami, prepadli ho Rómovia. Policajti následne ihneď vyrazili do terénu a po pár minútach zadržali troch podozrivých mladíkov.

Ilustračný obrázok k článku Muž v Spišskej zažil desivú skúsenosť: Prepad Rómami medzi železničnou a autobusovou stanicou!
Zdroj: TASR

V nedeľu krátko pred 2.00 hodinou oznámil 53-ročný muž na oddelení železničnej polície Policajného zboru v Spišskej Novej Vsi, že keď prechádzal zo železničnej na autobusovú stanicu v Spišskej Novej Vsi, tak ho prepadli traja Rómovia.

„Príslušníci železničnej polície začali po páchateľoch ihneď pátrať a v priebehu niekoľkých minút zadržali tri podozrivé osoby. Trojica mala poškodeného muža zo Spišskej Novej Vsi dobehnúť, pričom jeden z nich ho zozadu sotil na zem, kde ho prisadol a držal. Následne mu prehľadali vrecká, odkiaľ mu odcudzili peňaženku s osobnými dokladmi a z miesta ušli,“ povedal krajský policajný hovorca Alexander Szabó s tým, že poškodený pri lúpeži neutrpel žiadne zranenia a krádežou mu spôsobili škodu za viac ako 10 eur.

Vyšetrovateľ policajného zboru trojicu Markušovčanov vo veku 15, 20 a 21 rokov obvinil zo zločinu lúpeže. „Obvinení boli umiestnení v cele policajného zaistenia s návrhom na ich väzobné stíhanie,“ doplnil Szabó.

V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov, u mladistvého sa trestná sadzba znižuje na polovicu.

Čítajte tiež:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM