Barbara Dallosová Krimi

Muži zo Žiarskeho okresu majú problém: Čo im hrozí za falošné bankovky? FOTO

Falošné 500 eurové bankovky sa podľa polície dostali do obehu v Žiarskom, ale i susedných okresoch, obvinení sú dvaja muži.

Ilustračný obrázok k článku Muži zo Žiarskeho okresu majú problém: Čo im hrozí za falošné bankovky? FOTO
4
Galéria

Ako informovala krajská policajná hovorkyňa Petra Kováčiková, prípady falošných bankoviek sa vyskytli na rôznych miestach Žiarskeho, Žarnovického a tiež aj Banskobystrického okresu ešte počas minulého roka (v septembri a novembri).

Podľa slov hovorkyne za falšovanie 500 eurových bankoviek už čelia obvineniu dvaja muži zo Žiarskeho okresu. ,,Počas objasňovania prípadu boli zistené viaceré skutočnosti, na základe ktorých bolo vo štvrtok (1.2.2018) vznesené obvinenie dvom mužom z okresu Žiar nad Hronom, ktorí spomínané falzifikáty po zadovážení uviedli do obehu," uviedla Kováčiková.

Ako dodala, šlo o falzifikáty bankoviek v nominálnej hodnote 500 eur, ktoré experti vyhodnotili stupňom nebezpečnosti „2“, t. j. ako podarený falzifikát.

,,Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Žiari nad Hronom začal v tejto súvislosti trestné stíhanie za zločin falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov. Obvinení muži sú stíhaní na slobode," pokračovala hovorkyňa s tým, že v prípade dokázania viny hrozí za takýto skutok trest odňatia slobody na 7 až 10 rokov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM