Kultúra Rôzne

Na Bratislavskom hrade budú opäť vianočné trhy

O druhom ročníku vianočných trhov na Bratislavskom hrade rozhodli samotní občania.

Ilustračný obrázok k článku Na Bratislavskom hrade budú opäť vianočné trhy
7
Galéria
Zdroj: TASR

Aj tento rok budú na Bratislavskom hrade vianočné trhy. Podujatie s názvom Advent na Hrade sa opäť uskutoční pod záštitou Národnej rady SR. Začne v piatok (1. 12.) a potrvá až do 17. decembra. Trhy budú pre návštevníkov otvorené denne od 12:00 hod.

Trhy na hrade

O druhom ročníku vianočných trhov na Bratislavskom hrade rozhodli samotní občania, ktorí mohli hlasovať na sociálnom profile Národnej rady SR, vysvetlil komunikačný odbor parlamentu. Počas 15 dní od spustenia hlasovania sa prihlásilo viac ako 10 000 záujemcov o podujatie.

„Kancelária Národnej rady SR sa teší tak veľkému záujmu a verí, že aj tento rok sa návštevníci Bratislavského hradu a Národnej rady SR aj vďaka vianočnej atmosfére budú cítiť príjemne a prežijú pekné chvíle,“ uviedol komunikačný odbor.

Každý víkend bude pre návštevníkov pripravený program. Od piatku do nedele si vždy môžu návštevníci na hradnom nádvorí pozrieť od 17:30 do 19:00 hod. prehliadku tradičných, slovenských vianočných zvykov v interpretácii folklórnych skupín a súborov z celého Slovenska a základných umeleckých škôl Bratislavy. Kompozíciu Betlehemu zapožičala Národnej rade SR obec Babín, ide o dielo z expozície ľudového rezbárstva.

Vianočné trhy na Bratislavskom hrade
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM