Jakub Forgács Zo Slovenska

Na cestách začína veľká policajná akcia a potrvá celý týždeň: Vieme, na čo sa zamerajú policajti!

Muži zákona vyrážajú na cesty. Spúšťajú veľkú akciu. Kontroly potrvajú celý týždeň. Pozrite si preto, na čo sa policajti rozhodli zamerať.

Ilustračný obrázok k článku Na cestách začína veľká policajná akcia a potrvá celý týždeň: Vieme, na čo sa zamerajú policajti!
Zdroj: TASR

Medzinárodná stavovská organizácia TISPOL, združujúca služby dopravnej polície európskych štátov organizuje každý mesiac spoločnú dopravno-bezpečnostnú akciu. Počas jedného týždňa je akcia zameraná na odhaľovanie vždy iných priestupkov proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. Európskej dopravno-bezpečnostnej akcie sa zúčastňujú aj policajti na celom území Slovenska.

„Tento týždeň sa policajti pri kontrole zamerajú najmä na používanie bezpečnostných pásov a detských autosedačiek. Akcia začína dnes a potrvá až do nedele,“ uviedla hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová.

Policajti sa podľa jej slov zamerajú aj na ostatné porušenia pravidiel cestnej premávky. „Na nedodržiavanie povolenej rýchlosti, porušovanie zákazu požívania alkoholu alebo iných návykových látok vodičmi a porušovanie základných povinností vodičov. Posvietia si tiež na ostatných účastníkov, teda aj chodcov, cyklistov i motocyklistov,“ dodala Baloghová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM