Peter Handzuš Krimi

Na hlavnej ceste došlo k tragédii: Auto zrazilo Popradčana (†54), na mieste zomrel

Viac ako dve hodiny bola uzavretá cesta I/18 v Poprade. Na mieste sa, žiaľ, stala smrteľná dopravná nehoda. Zahynul pri nej 54-ročný Popradčan.

Ilustračný obrázok k článku Na hlavnej ceste došlo k tragédii: Auto zrazilo Popradčana (†54), na mieste zomrel
Zdroj: Policajný zbor SR

V nedeľu večer o 20:57 h na ceste I/18 medzi Popradom a Svitom (80 km/hod úsek pri autobazári) došlo k smrteľnej dopravnej nehode.

„Vodič, 44-ročný Kežmarčan, viedol osobné motorové vozidlo VW Passat v smere od Svitu do Popradu. Z doposiaľ nezistených príčin narazil prednou časťou vozidla do chodca, 54-ročného Popradčana, ktorý išiel peši smerom od Popradu do Svitu v jazdnom pruhu, v ktorom sa pohybovalo vozidlo VW Passat. Pri dopravnej nehode utrpel chodec ťažké zranenia, ktorým na mieste podľahol,“ uviedol krajský policajný hovorca Daniel Džobanik.

Dychová skúška na alkohol bola u vodiča auta negatívna, u nebohého chodca bude alkohol zisťovaný pri pitve. Na osobnom motorovom vozidle pri dopravnej nehode bola spôsobená škoda 2500 eur. Príčina a miera zavinenia dopravnej nehody je v štádiu vyšetrovania. Polícia začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM