Martin Sýkora Regióny

Na Hrebienok niekoľko dní po svojich: Na lanovke štartuje jarná technická údržba

Zima už na viacerých miestach pod Tatrami dala v tomto roku definitívne zbohom. V horách však sneh ešte stále je a dokáže prilákať milovníkov zimných športov.

Ilustračný obrázok k článku Na Hrebienok niekoľko dní po svojich: Na lanovke štartuje jarná technická údržba
Zdroj: TASR

Na Hrebienok pešo

Na lanovke zo Starého Smokovca na Hrebienok sa začína od stredy pravidelná jarná technická údržba. Zuzana Fabianová z Tatry Mountain Resorts uviedla, že lanovka bude mimo prevádzky do piatka 6. apríla.

„Následne lanovku opäť sprevádzkujeme a odstávky na tejto pozemnej lanovej dráhe budú aj od 9. do 13. apríla a od 16. do 19. apríla,“ dodala.

V Tatranskej Lomnici bude technická údržba strediska prebiehať od 16. do 20. apríla, potom od 23. do 27. apríla, tiež od 2. do 4. mája a na záver od 10. do 18. mája. „Na Štrbskom Plese budú lanovky mimo prevádzky rovnako 3. a 4. aprílový týždeň a následne aj od 9. do 11. mája, od 14. do 18. mája, od 21. do 25. mája a tiež od 28. mája do 1. júna,“ konkretizovala Fabianová s tým, že v týchto termínoch sa skontroluje stav všetkých zariadení, aby boli pripravené na trvalú letnú prevádzku.

Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Lyžovačka stále v kurze

Jar sa naplno prejavila už aj v okolí Vysokých Tatier, kde teploty počas dňa stúpli nad desať stupňov Celzia. Podmienky na lyžovanie v strediskách v Tatranskej Lomnici a na Štrbskom Plese sú však aj napriek tomu stále veľmi dobré. „Na zjazdovkách na Štrbskom Plese je 55 centimetrov snehu, v Tatranskej Lomnici od 55 do 145 centimetrov. Počasie na jarnú lyžovačku je ideálne, svahy nie sú preplnené a ceny skipasov idú od dnešného dňa dole,“ upozornila Fabianová. Zatiaľ nie je jasné, dokedy sa ešte bude vo Vysokých Tatrách lyžovať, všetko závisí od aktuálnych poveternostných podmienok. Rovnako zatiaľ ostáva otvorená do 20. apríla aj najväčšia zimná atrakcia v regióne, Tatranský ľadový dóm.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM