Zo Slovenska

Na nákupy vo výpredajoch je výhodné využiť najmä kreditnú kartu

Aj tento rok si mnohí Slováci zvýšené výdavky na Vianoce doplnili pôžičkou. Ako splácať a platiť tak, aby aj na ušetrenom človek neprerobil?

Ilustračný obrázok k článku Na nákupy vo výpredajoch je výhodné využiť najmä kreditnú kartu
Zdroj: TASR

Vianočné nákupy však pokračujú ďalej vo výpredajoch, ktoré sú pre zákazníkov výhodnejšie ako predvianočné ponuky. „Pred sviatkami si naši klienti požičiavali v priemere 6500 eur na 7 rokov, čo je asi o 15 percent viac ako v rovnakom čase minulého roku,“ hovorí Angelika Farkašová, vedúca oddelenia úverov VÚB.

V tejto sume neboli zahrnuté len darčeky, ale často aj rôzne vylepšenia do domácnosti či rodinné výlety. Na nákupy vo výpredajoch odporúča najmä kreditnú kartu.

Aj počas výpredajov ľudia uprednostňujú rýchlosť a pohodlnosť, ktorú pri nákupoch prináša platba kartou. Rovnako je tomu pri platbe kartou na internete. Kreditná karta človeku umožňuje splatiť dlžnú sumu jednorazovo bez úroku v rámci bezúročného obdobia, ktoré sa pohybuje až do 40 – 50 dní.

„Pre tých, ktorí by radi nakúpili vo výpredajoch v menšej hodnote ako 500 eur, je vhodným riešením povolené prečerpanie k bežnému účtu alebo kreditná karta, vďaka ktorej majú peniaze k dispozícii kedykoľvek. Vďaka nim spláca človek iba vtedy, kedy mu to vyhovuje. Úroky platí len z čerpanej sumy,“ radí Farkašová.

Ilustračné foto, TASR

Obchody
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM