Regióny Krimi

Na nehodovom úseku v Rači majú bezpečnosť zvýšiť nové reflexné značenia

Pred vjazdom do koľajiska na križovatke Čachtická – Hybešova budú vodičov varovať reflexné značenia. Tie by mali umiestniť v priebehu najbližších troch týždňov.

Ilustračný obrázok k článku Na nehodovom úseku v Rači majú bezpečnosť zvýšiť nové reflexné značenia
Zdroj: TASR

Zlú dopravnú situáciu na križovatke Čachtická – Hybešova v bratislavskej mestskej časti Rača majú pomôcť riešiť aj nové reflexné značenia. Tie majú zabrániť opakovaným dopravným nehodám, pri ktorých autá vchádzajú do koľajiska električiek a nedokážu sa odtiaľ dostať späť bez pomoci techniky. Rača o tom informuje na svojom webe.

Stretnutie s riaditeľom DPB

Račiansky starosta Peter Pilinský sa stretol s riaditeľom Dopravného podniku Bratislava (DPB) Milanom Urbanom, aby ho o zlej dopravnej situácii na tomto úseku informoval. „Starosta apeloval na urýchlené riešenie, pretože takáto nehoda dokáže vždy na niekoľko hodín zastaviť električkovú dopravu a ochromiť tak celkovú premávku,“ uviedla mestská časť.

Na DPB prebehla analýza zo strany dopravných inžinierov. V rámci nej sa preberali rôzne riešenia od zvislých, cez vodorovné značenia až po retardér. „Na poslednej dopravnej komisii hlavného mesta bolo nakoniec rozhodnuté o inštalácii retroreflexných prvkov na vozovku,“ spresnila Rača.

Tieto prvky fungujú na princípe mačacích očí, keď sa dopadajúce svetlo od reflektorov áut odráža späť a vytvára svetelné upozornenie. Reflexné gombíky v tvare oblúka by mali byť na Čachtickej ulici pri križovatke s Hybešovou inštalované v priebehu najbližších troch týždňov.

Ilustračný obrázok

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM