JAB Rôzne

Na novoveskom gymnáziu sa majú niektorí na čo tešiť... Pitie gumidžúsu žiakmi, svoje si užijú aj noví učitelia

Na známom spišskonovoveskom gymnáziu sa idú diať veci... Na Javorke niektorých čaká napríklad pitie gumidžúsu, svoje si však užijú aj noví pedagógovia. Tu sú info z prvej ruky, ktoré sa nám podarilo už teraz zistiť...

Ilustračný obrázok k článku Na novoveskom gymnáziu sa majú niektorí na čo tešiť... Pitie gumidžúsu žiakmi, svoje si užijú aj noví učitelia
Zdroj: Dnes24.sk

Aj keď prváci stredných škôl nastúpili do školských lavíc už v septembri, poväčšine ich čaká ešte jedna skúška ohňom. Imatrikulácie, alebo uvedie do stavu študentského. Presne to neminie ani prvákov z novoveského gymnázia. Na Javorke sú už prípravy v plnom prúde.

Ako nám povedala tretiačka Katarína Kavuličová na Javorke býva už tradíciou, že prvý týždeň školského roka maľujú tretiaci svojich prvákov. „Samozrejme, že prvákom sa to veľmi páči a veľmi sa tešia na imatrikuláciu, na ktorej sa stanú oficiálnymi študentmi Javorky,“ dodala.

Zo zákulisia príprav nám prezradila, že tretiaci momentálne pracujú na videách, ktoré budú súčasťou slávnosti. „Tento rok sme sa rozhodli, že preveríme logiku a inteligenciu našich prvákov a veríme, že sa pri tom aj dobre zabavia. Nebude chýbať však ani povestný sladko, kyslo, slano, štipľavý gumidžús, ktorý budú musieť vypiť,“ doplnila Katarína.

Podľa jej slov na samotnej imatrikulácii si spomedzi prvákov vyberú aj dvoch maskotov, ktorí budú musieť plniť všetky úlohy. „Keďže okrem prvákov, máme na škole aj nových učiteľov, úlohy neminú ani ich,“ vysvetlila Katka s tým, že konkrétne úlohy sú tajomstvom, ktoré sa všetci dozvedia až na slávnosti, ktorá sa bude konať 13.novembra v kine Mier.

Foto: gymnázium Javorová

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM