Aktualizované Krimi

Na priecestí medzi Humenným a Michalovcami došlo k vážnej nehode: Zrážka rýchlika s kamiónom! FOTO

Medzi Michalovcami a Humenným došlo podľa hovorkyne železníc k zrážke vlaku s poľským kamiónom, ktorý prevážal kombajn. V mieste nehody mali plné ruky práce policajti aj hasiči. Rušňovodiča previezli záchranári do michalovskej nemocnice, kde podľahol zraneniam.

Ilustračný obrázok k článku Na priecestí medzi Humenným a Michalovcami došlo k vážnej nehode: Zrážka rýchlika s kamiónom! FOTO
Zdroj: TASR

K zrážke vlaku s kamiónom došlo v utorok večer na železničnom priecestí v Michalovskom okrese. Nehoda si vyžiadala smrť rušňovodiča. K vykoľajenému rušňu povolali ťažkú techniku.

Ako informovala hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Martina Pavliková, spomínaná nehoda sa stala na železničnom priecestí medzi Michalovcami a obcou Petrovce nad Laborcom. Zrazil sa tam rýchlik 442 s poľským kamiónom prevážajúcim kombajn.

Zakliesneného rušňovodiča museli z havarovaného vlaku vyslobodzovať privolaní hasiči. Zraneného muža pri vedomí následne odviezla do michalovskej nemocnice posádka Rýchlej lekárskej pomoci.

„Momentálne je doprava v úseku úplne ochromená. Okrem iného sa tam vykoľajil rušeň a jeden z podvozkov je dokonca odtrhnutý a mimo koľaje,“ ozrejmila 3. novembra vo včerných hodinách Pavliková a dodala, že na miesto povolali ŽSR nehodové pomocné prostriedky. Ide konkrétne o špeciálny koľajový žeriav.

„Pre cestujúcich bola zabezpečená náhradná autobusová doprava s tým, že rýchlik 614, ktorý ide do Bratislavy, bude vedený odklonom cez Prešov a Kysak a cestujúci budú prevážaní do Kysaku, aby sa obišiel úsek, kadiaľ vlaky nepremávajú,“ vysvetlila Pavliková.

Dodala, že príčiny nehody zatiaľ nie sú známe a budú predmetom ďalšieho vyšetrovania. Železničné priecestie, kde ku kolízii došlo, bolo vybavené závorami a funkčnou svetelnou i zvukovou signalizáciou. V úseku však bola vzhľadom na hustú hmlu večer slabšia viditeľnosť.

Najnovšie informácie: Zrážka na železničnom priecestí má tu najsmutnejšiu dohru: Rušňovodič zraneniam podľahol

Tragická zrážka rýchlika s kamiónom
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM