Veronika Ondo-Cholewová Regióny

Na prvý pohľad nič zvláštne, len prenosné toalety: Keď však uvidíte celú FOTKU, pochopíte prečo naštvali Michalovčanov!

Naši čitatelia nás upozornili na zvláštne toalety, ktoré boli umiestnené na ceste pred zastávkou MHD. Čo je za tým? Zistili sme viac...

Ilustračný obrázok k článku Na prvý pohľad nič zvláštne, len prenosné toalety: Keď však uvidíte celú FOTKU, pochopíte prečo naštvali Michalovčanov!
Zdroj: Dnes24.sk

Na michalovskom prechode sme našli prenosné toalety priamo na cestnej komunikácii len pár centimetrov od prechodu pre chodcov. Mnohých obyvateľov prekvapilo ich umiestnenie pred zastávkou MHD Jednota (pri Lagúne, oproti starému kinu). Michalovčania nás na našej facebookej stránke upozornili na prenosné toalety v tesnej blízkosti prechodu pre chodcov. Podarilo sa nám zistiť, čo tam robia a kto je za ich umiestnenie zodpovedný.

„Išiel som z mesta do nákupného centra. Zrazu som stál na prechode a nevidel som na cestu. Z jednej strany boli pri mne toalety. Nechápal som to,“ povedal Matúš z Michaloviec. Niektorí obyvatelia mali podozrenie, že tam stoja kvôli cestujúcim na zastávke.

„Napadlo ma, že je to kvôli nejakým zákonom, keďže oproti boli čakajúci ľudia na dopravu,“ myslela si Katarína. Všetko je však inak.

TOI TOI na prechode

Zisťovali sme priamo od mesta, prečo sú toalety na prechode. Pre ich umiestnenie totiž chodci nevideli prichádzajúce autá z pravej strany.
„Prenosné toalety boli v tejto lokalite rozmiestnené organizátormi podujatia MY sme MI a boli tam len pre túto príležitosť,“ uviedla hovorkyňa mesta Michalovce Iveta Palečková. Požiadali sme preto o vyjadrenie organizátora.

K otázke umiestnenia prenosných toaliet v rámci festivalu My sme MI nám dala spoločnosť STRAUS PROJECT dané stanovisko: „Pre potreby festivalu My sme východ, konaného dňa 29. augusta v Michalovciach objednal organizátor podujatia prenosné toalety TOI TOI.“ Ďalej spoločnosť uviedla, že toalety organizátor umiestnil v deň konania akcie na základe navrhnutej a schválenej dispozície aktivít na dané miesto, t. j. na mestskú komunikáciu na ulici Obchodnej. „Ulica Obchodná bola v čase konania akcie ako aj počas balenia aktivít s vylúčením dopravy a fungovala teda ako pešia a obslužná zóna,“ uviedli. Z uvedeného dôvodu nebolo potrebné pri osadzovaní toaliet brať zreteľ na dopravné predpisy, ale v prvom rade na funkčné umiestnenie toaliet z hľadiska potrieb návštevníkov festivalu.

„Bezprostredne po ukončení festivalu, v nedeľu ráno, mal podľa dohody prenajímateľ toaliet tieto odstrániť. Žiaľ, pre technické problémy tak neučinil,“ informoval Vladimír Štraus zo spoločnosti STRAUS PROJECT.

Prenosné toalety napokon odniesli

Prenajímateľ toaliet netušil, že sú umiestnené v rozpore s dopravnými predpismi. Organizátor zasa nebol informovaný, že prenajímateľ ich včas neodstránil. „Ak by na túto skutočnosť upozornil správca komunikácie, resp. mesto, ktorí boli spoluorganizátorom podujatia, určite by sa vec dala okamžite do poriadku,“ povedal nám V. Štraus. „Podľa nášho názoru toalety neboli tak závažnou prekážkou na komunikácii, aby sa im venovala akákoľvek publicita. Pri organizovaní takýchto podujatí sú podobné nedorozumenia bežné a vyplývajú z náročnej logistiky akcie,“ dodal na záver. Mesto Michalovce dodalo, že podľa ich informácií sa v súčasnosti prenosné toalety na uvedených miestach nenachádzajú.

Pozrite si FOTO

Čítajte tiež:

Dobré vtipy nikdy nesklamú, najmä ak sú z Michaloviec a okolia: Vybrali sme TOP 10 :)

Zvedavé pohľady okoloidúcich: Kúpu sa bez zábran priamo na námestí a je ich stále viac, FOTO :)

25 najlepších výrazov Michalovčanov: Ruku na srdce, ktoré denne používate vy? :)

Keď michalovských chodcov prekvapili toalety na ceste
5
Galéria
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM