Nina Táborská Správy

Na rozvoj Bratislavského kraja ide z eurofondov 16 miliónov eur. Obnovia sa škôlky aj zariadenia sociálnych služieb

Na obnovu škôl i škôlok, výstavbu nových komunitných centier či zariadení sociálnych služieb a denných stacionárov pôjde v Bratislavskom samosprávnom kraji z eurofondov 16 miliónov eur.

Ilustračný obrázok k článku Na rozvoj Bratislavského kraja ide z eurofondov 16 miliónov eur. Obnovia sa škôlky aj zariadenia sociálnych služieb
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Ako informovala hovorkyňa BSK Iveta Tyšlerová, umožňuje to Operačný program Bratislavský kraj v rámci Integrovaných stratégií rozvoja mestských oblastí. „S touto sumou možno podporiť všetkých sedem stratégií s takmer 40 projektmi,“ konštatoval predseda BSK Pavol Frešo.

Oprávnenými žiadateľmi ISRMO sú vymedzené mestské časti ako Rača, Nové Mesto, Staré Mesto a Vrakuňa. Z okresných miest ide o Pezinok, Senec, Malacky a BSK.

Napríklad mestská časť Nové Mesto do svojej stratégie zahrnula päť materských škôl, štyri základné školy, dve revitalizácie parkov a vybudovanie nového komunitného centra. Výzvu na integrované stratégie rozvoja mestských oblastí ISRMO vyhlásilo ministerstvo pôdohospodárstva v roku 2013 v rámci OPBK.

Okrem ISRMO sa cez OPBK uskutočnili aj projekty zamerané na regeneráciu sídiel, budovanie cyklistických trás a náučných chodníkov, pripomenula Tyšlerová.

Šlo o desať projektov podporujúcich regionálnu a mestskú hromadnú dopravu, 58 projektov revitalizácie miest a obcí (námestia, chodníky, detské ihriská, verejné osvetlenie, zeleň), jeden projekt revitalizácie mestského parku (Pezinok), osem projektov budovania cyklotrás a štyri projekty budovania náučných chodníkov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM