Peter Klimant Regióny

Na Silvestra bez ohňostroja? V Moravciach dosť možné, nie sú naň peniaze!

Záver roka sa nám pomaly blíži. Kým v iných mestách sa na Silvestra úderom polnoci rozburáca ohňostrojový koncert, v Zlatých Moravciach nám možno zahrá len štátna hymna. A čo kultúrny program? Ani tu nemáme dobré správy...

Ilustračný obrázok k článku Na Silvestra bez ohňostroja? V Moravciach dosť možné, nie sú naň peniaze!
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Kým po iné roky sme boli v Zlatých Moravciach na Silvestra zvyknutí aj na kultúrny program na námestí, tento rok sa ho podľa radnice nedočkáme.

„Vzhľadom na nízky záujem obyvateľov z minulých rokov o silvestrovský kultúrny program na námestí, Mestské stredisko kultúry a športu tento rok nepripravuje na silvestrovskú noc žiaden kultúrny program. Uskutoční sa iba tradičné odpočítavanie času pred polnocou, taktiež vystúpi primátor mesta s novoročným príhovorom a odznie štátna hymna,“ povedala hovorkyňa mesta Mária Vozárová.

Kultúra na Silvestra v Moravciach teda nebude, a stále nie je vôbec isté či s úderom polnoci zažije naše mesto ohňostroj. Podľa radnice naň zatiaľ nie sú peniaze. „Ohňostroj sa uskutoční iba v prípade, že sa podarí zabezpečiť jeho zafinancovanie zo sponzorských peňazí. Ak sa peniaze nezoženú, tak nebude“ prezradila Vozárová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM