Lucia Lauková Krimi

Na skládke v Rakúsku nášli mŕtveho muža: Polícia obvinila z vraždy dvoch Slovákov

Rakúska polícia obvinila z vraždy dvojicu Slovákov. Po mužovi a žene vyhlásili medzinárodné pátranie.

Ilustračný obrázok k článku Na skládke v Rakúsku nášli mŕtveho muža: Polícia obvinila z vraždy dvoch Slovákov
Zdroj: TASR

Na skládke v rakúskom Grazi bola minulý mesiac (23.3.) nájdená mŕtvola slovenského občana Jána S. Smrť mu spôsobila rana na hrdle. Páchateľ použil na útok tupý predmet. Vyšetrovanie ukázalo, že podozrivými z vraždy sú dvaja Slováci z Lučenca, Jozef I. (54) a Vladimíra K. (40). Vo Viedni prespávali v stane ukrytom v kríkoch, kde prespával aj poškodený. Informoval o tom hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

„Rakúska polícia už oboch obvinila z vraždy. Jozefa s Vladimírou sa im však nepodarilo zadržať. Rakúske justičné orgány preto vydali na hľadaných európsky zatykač a vyhlásili po nich medzinárodné pátranie,“ priblížil Slivka. Polícia v Rakúsku mala podľa jeho slov indíciu, že sa zdržujú na území Slovenska. Obrátila sa preto na slovenskú políciu o pomoc.

„Prezidiálnym pátračom sa v priebehu niekoľkých dní podarilo osoby na území Slovenskej republiky vypátrať. Zistili, že sa zdržujú v obci Širkovce. V spolupráci s banskobystrickým pohotovostným policajným útvarom pripravili akciu a v utorok (25.4.) podozrivých zadržali,“ dodal Slivka. Následne ich predviedli na Krajskú prokuratúru v Banskej Bystrici. V súčasnosti sú vo väzbe a čakajú na rozhodnutie o ich vydaní do Rakúska.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM