Regióny

Na skok od Spišskej vyrastie moderná rozhľadňa: Bude z nej parádny výhľad!

Len pár kilometrov od Spišskej sa pripravuje zaujímavá novinka. Pri Spišskom Hrhove vyrastie moderná rozhľadňa. Pozrite si jej vizualizácie.

Ilustračný obrázok k článku Na skok od Spišskej vyrastie moderná rozhľadňa: Bude z nej parádny výhľad!
5
Galéria
Zdroj: Peter Murín/obec Spišský Hrhov

Neďaleko Spišského Hrhova vyrastie nová moderná rozhľadňa. Výhľad z nej si návštevníci podľa slov starostu Vladimíra Ledeckého budú môcť vychutnať už o pár mesiacov. Ako prezradil pre náš portál, autormi projektu sú mladíci z Oravy žijúci v Bratislave.

„Projekt už mám v rukách a momentálne sa na novú rozhľadňu reže drevo,“ priblížil starosta s tým, že rozhľadňa bude zložená z niekoľkých dielov a vyrobia ju zamestnanci obecnej firmy.

Na pravidelnej akcii Harhovské čudá a zabaviska, ktorá sa bude konať v auguste, budú môcť podľa starostu návštevníci aj domáci vidieť jednotlivého kusy rozhľadne. „Po ukončení festivalu sa rozhľadňa postaví na Medveďom vrchu na Odorici, čo je pár kilometrov od Hrhova, ako aj od Levoče či Spišskej Novej Vsi,“ doplnil.

Nová, moderná rozhľadňa bude vysoká 12 metrov a financovať ju bude podľa slov starostu obec. Keďže sa bude nachádzať na najvyššom bode v okolí, bude z nej parádny výhľad na Spišský hrad, Vysoké Tatry aj Levočské vrchy. „V okolí rozhľadne pribudnú lavičky aj ohnisko pre všetkých turistov a milovníkov prírody,“ dodal starosta s tým, že slávnostné otvorenie novej rozhľadne plánujú v mesiaci september.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

VIZUALIZÁCIE: Takáto moderná rozhľadňa pribudne pri Spišskej!
5
Galéria
Zdroj: Peter Murín/obec Spišský Hrhov
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM