Zo Slovenska

Na Slovensko prichádza virtuálna mena Bitcoin. Ako a kde s ňou obchodovať?

Slovensko je druhou krajinou v Európe, kde je možno kúpiť a predať virtuálnu menu Bitcoin v obchode. Podľa odborníka má u nás obrovský potenciál.

Ilustračný obrázok k článku Na Slovensko prichádza virtuálna mena Bitcoin. Ako a kde s ňou obchodovať?
Zdroj: TASR

Slovensko je druhou krajinou v Európe, kde je možno kúpiť a predať virtuálnu menu Bitcoin v obchode. Rovnako ako si môžete dobiť kredit, môžete od 1. septembra 2016 použiť jednu zo 41 predajní siete GECO ako bitcoinovou zmenáreň. Virtuálnu menu Bitcoin začína akceptovať čoraz viac obchodníkov.

Vymeniť ho možno cez osvedčených sprostredkovateľov alebo burzy, a to bezhotovostne, s určitým časovým oneskorením. Ďalším variantom sú špeciálne bitcoinmaty, ktoré však veľmi často ponúkajú len nákup, nie predaj a ich geografické pokrytie nie je dostačujúce.

Preto vznikol nápad EasyCoin, ktorého cieľom je nájsť partnerov, s ktorými pokryje celú Európu.

Jednoduchý princíp

Princíp je veľmi jednoduchý. EasyCoin disponuje kompletným technickým a informačným know-how, ktorý implementuje do pokladničného systému partnera bez toho, aby ho to akokoľvek prevádzkovo či byrokraticky zaťažilo.

Prvým, a preto kľúčovým partnerom pre EasyCoin sa stala sieť predajní GECO a pilotný projekt bol odštartovaný na 280 predajniach po celej ČR. Teraz sa pripojilo 41 pobočiek na Slovensku, čím vzniklo široké geografické pokrytie predaja a nákupu Bitcoinov, ktoré nemá, pravdepodobne celosvetovo obdoby.

Čítajte aj: Za chémiu, čo nosíme na sebe, sa nám telo nepoďakuje. Ako oblečenie škodí?

Obchodné transakcie sa uskutočňujú v niekoľkých jednoduchých krokoch. Na webových stránkach poskytovateľa služby easycoin.sk vyberiete či chcete Bitcoiny kúpiť alebo predať a v akej výške. Objednávku vytlačíte alebo uložíte, predložíte obsluhe predajne, zaplatíte príslušnú sumu a Bitcoiny vám budú pripísané do vašej bitcoinovej peňaženky.

V prípade predaja Bitcoinov je pre vyplatenie peňazí na predajni ešte nutné uviesť vygenerovaný PIN kód, ktorý je súčasťou objednávky.

Veľký potenciál

Podľa Martina Stránského, výkonného riaditeľa wBTCb.sk, ktorá EasyCoin prevádzkuje, je rozšírenie Bitcoinu logickým vyústením vzrastajúceho záujmu verejnosti a firiem o virtuálnu menu. Sám pokladá Bitcoin predovšetkým za investičný nástroj a obrovský potenciál vidí v technológii Blockchain, ktorá sa za celou virtuálnou menou skrýva.

Obrovskú výhodu vidí tiež v tom, že je dostupná takmer po celom svete. Pre cestovateľov to potom znamená dostať sa k finančnej hotovosti len na základe internetového pripojenia a za zlomok transakčných poplatkov, ktoré by ste zaplatili banke.

EasyCoin je označenie komplexného balíka služieb, ktorý významne a celkom ojedinele ovplyvňuje možnosť manipulácie s virtuálnou menou.

Okrem fyzického nákupu a predaja prostredníctvom bitcoinmatov a predajných miest siete GECO, ponúka aj bezhotovostné transakcie a pre skutočných zástancov kybermeny obdobu internetového bankovníctva Bitcoin Banking, ktorá ponúka bezlimitové transakcie za najnižší kurz. S takto širokou škálou služieb sa wBTCb.sk stáva lídrom na európskom trhu.

Ilustračné foto, TASR

Bitcoin
2
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM