Anton Hrachovský Správy

Na Slovensku v noci riadne prituhne: Výstrahy, záveje a mráz až do -24 stupňov Celzia

Nový záporný teplotný rekord tejto zimy môže priniesť nočné ochladenie. Platia výstrahy Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ).

Ilustračný obrázok k článku Na Slovensku v noci riadne prituhne: Výstrahy, záveje a mráz až do -24 stupňov Celzia
Foto: Simona Ivančáková / Zdroj: Dnes24.sk

Ortuť teplomera môže ojedinele spadnúť až na –20 až –24 stupňov Celzia. Mrazivou bude podľa očakávania meteorológov aj noc z pondelka na utorok 27. februára.

Mráz a výstrahy 2. stupňa

Výstraha druhého – prostredného stupňa pred nízkymi teplotami platí pre údolia a kotliny na Orave, Liptove, Horehroní, pod Tatrami a na Spiši. Inde na strede a východe Slovenska platí výstraha prvého stupňa, ojedinele tu môže byť –15 až –19 stupňov Celzia. Noc z pondelka na utorok má byť len o málo teplejšia.

Sever s výstrahami 1. stupňa

V severných okresoch Slovenska sa môžu ojedinele tvoriť snehové jazyky a záveje. Výstraha prvého najnižšieho stupňa pred nimi platí až do utorňajšieho (27. februára) rána. Mrazy budú podľa SHMÚ pokračovať zrejme do začiatku marca. V polohách do 1000 metrov nad morom očakáva ešte väčší pokles teploty.

„Je dosť pravdepodobné, že počas niektorej z najbližších nocí klesne teplota vzduchu niekde na Spiši, Orave, Liptove alebo na Horehroní aj v takýchto polohách ojedinele aj pod –25 stupňov Celzia,“ upozornil SHMÚ v nedeľu na sociálnej sieti.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM