Jakub Forgács Rôzne

Na smetiaku sú mačky a pán sa cíti ohrozený na živote: Kuriózne hlásenie na bystrickú políciu!

Nielen výtržnosti či bezdomovci zamestnávajú banskobystrických policajtov. Na mužov zákona sa obracali ľudia aj v iných situáciách. A to napríklad týkajúcich sa zvierat. Niektoré hlásenia boli kuriózne.

Ilustračný obrázok k článku Na smetiaku sú mačky a pán sa cíti ohrozený na živote: Kuriózne hlásenie na bystrickú políciu!

V roku 2014 bolo na Mestskej polícii (MsP) evidovaných celkovo 592 podnetov, týkajúcich sa psov. „Okrem toho evidujeme 12 podnetov od v súvislosti s mačkami, 6 podnetov týkajúcich sa srniek a jeden podnet na psíka medvedíkovitého, ktorý bol odchytený za asistencie príslušníkov MsP Banská Bystrica,“ informovala Marianna Belancová, referentka pre prevenciu, hovorkyňa MsP, podľa ktorej je tento počet v porovnaní s predchádzajúcim rokom približne rovnaký.

Ako spomenula Belancová, kuriózne bývali napríklad prípady s mačkami. Tu sú niektoré hlásenia bystrickým strážcom poriadku:

  • „na smetnom kontajnery sú mačky a pán sa cíti ohrozený na živote“
  • „zranená mačka pri bočnom vchode budovy“
  • „vo vchode sedí mačka, ryšavá a má hnedý obojok“
  • „pod kapotou vozidla opel mňauká mačka už týždeň“

„Odchyty psov sa vykonávajú kdekoľvek na území mesta Banská Bystrica. Frekventovanejšie bývajú rómske osady. Najväčší výskyt voľne pohybujúcich sa psov je v období ohňostrojov, pri nadmernom hluku a keď je obdobie párenia na jar a na jeseň,“ ozrejmila hovorkyňa. Ako doplnila, problém nastáva vtedy, keď majiteľ psa nemá svojho „miláčika“ riadne označeného evidenčnou známkou a identifikácia je nemožná.

„V prípade, že je odchytený pes s evidenčnou známkou, vedia príslušníci MsP rýchlo zistiť komu pes patrí. Majiteľ psa je riešený v blokovom konaní na mieste pokutou až do výšky 33 eur,“ uviedla Belancová s tým, že v prípade, ak je odchytený pes, ktorý nemá evidenčnú známku, je identifikácia nemožná a takýto pes končí v Karanténnej stanici vo Zvolene.

Ako ďalej spomenula, MsP Banská Bystrica má na odchyt psov vyškolených štyroch príslušníkov, ktorí absolvovali kurz na Univerzite veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach. „V prípade neprítomnosti referenta karanténnej stanice robia odchyt psov títo príslušníci MsP. V roku 2014 vykonali banskobystrickí mestskí policajti 84 odchytov psov,“ dodala.

Čítajte tiež:

Bezdomovci robia Bystričanom vrásky na čelách: Krik, vulgarizmy aj vzbudzovanie verejného pohoršenia!

Bezdomovci pod drobnohľadom polície: Pozrite, kde v Bystrici sa najčastejšie zdržiavajú v zime či v lete

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM