JAB Regióny Kultúra

Na Spišských trhoch ponúkajú dobroty od výmyslu sveta: Tieto nás upútali najviac!

V Spišskej už odštartovali trhy a vôňa dobrôt sa šíri celým námestím. Váš žalúdok si tak príde na svoje. My sme sa zamerali na jedlá, ktoré nás zaujali najviac.

Ilustračný obrázok k článku Na Spišských trhoch ponúkajú dobroty od výmyslu sveta: Tieto nás upútali najviac!
12
Galéria

Jedným zo znakov toho, že Spišské trhy už v našom meste začali, je aj vôňa všelijakých dobrôt šíriaca sa celým námestím. Vaše chuťové poháriky môžu poštekliť klasické jarmočné jedlá, akými sú pečené klobásy, údené kolená, pečená krkovička , kuracie či bravčové ražniči alebo zemiakové placky.

Na jarmočníkov čakajú však aj rôzne prílohy či špeciality. Na svoje si prídu i milovníci sladkého. My sme sa na Spišské trhy vybrali a prinášame vám výber piatich dobrôt, ktoré našu redakciu zaujali najviac.

Jarmočná kapusta

Na Spišských trhoch si vaše žalúdky môžu dopriať aj dobrotu v podobe jarmočnej kapusty. Na panvici opraženej kyslej kapuste nájdete aj viaceré druhy mäsa, medzi ktorými nechýba ani údené koleno. Ak by vám samotná kapusta nestačila, môžete si ju dať ako prílohu k opečenej klobáse či jaternici. Za 100 gramov tejto jarmočnej pochúťky zaplatíte 1,50 eur.

Pečené prasiatko

Ďalšou zo špecialít, ktorá nás na jarmoku v Spišskej Novej Vsi zaujala je pečené prasiatko. Táto dobrota sa pečie priamo na námestí. Ako nám prezradil majiteľ, na dobre upečenú takúto pochúťku sa síce čaká dlhšie, ale potom si prídu všetci milovníci mäsa na svoje. Za 200 gramov mäsa zaplatíte štyri eurá a ku grilovanému prasiatku vám naložia žemľu, jablkové pyré aj provensálsku plnku.

Rezance s kuracím mäsom

Na trhoch sa nájde okrem mäsa a rýb aj čo-to pre milovníkov čínskej kuchyne. V jednom zo stánkov nás zaujali rezance s kuracím mäsom. Ide o síce nie veľmi tradičné jarmočné jedlo, ale napríklad pre milovníkov ázijskej kuchyne môže predstavovať zaujímavú alternatívu. Za 100 gramov zaplatíte 2 eurá.

Domáca štrúdľa

Ak máte radi klasickú kuchyňu starých materí, na trhoch vás môže zlákať aj stánok s domácou štrúdľou, ktorú pečú manželia pochádzajúci z Prievidze. Ako nám prezradili, ide o vaľkanú štrúdľu, ktorú pečú s láskou podľa receptu starej mamy. Okrem klasiky, akou je štrúdľa maková s višňami, tvarohová, či jablková so škoricou, nájdete medzi siedmymi druhmi aj plnku ako puding, vanilka a nugát. Jeden kúsok domácej štúdle stojí 1 euro.

Trdlo

Úplnou tohtoročnou novinkou na Spišských trhoch je síce klasika, ale v modernom prevedení. Sladká dobrota, ktorá nám padla do oka, ako nám prezradili majitelia stánku, je kombinácia klasického trdelníka, v netradičnom tvare s rôznou plnkou podľa chuti. Za 3,99 eura tak dostane kornútok trdla obalený v škorici či orechoch, naplnený jahodami, nutelou, jablkami so škoricou, lesným ovocím či dokonca vanilkovou zmrzlinou a šľahačkou.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Na trhoch v Spišskej lákajú i dobroty: Tieto pochúťky nás zaujali najviac, FOTO
12
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM