Krimi

Na súde je už návrh na väzobné stíhanie exministra Pavla Ruska

Na Okresnom súde Bratislava II je už doručený návrh na väzobné stíhanie exministra Pavla Ruska. Informáciu potvrdil hovorca Krajského súdu v Bratislave.

Ilustračný obrázok k článku Na súde je už návrh na väzobné stíhanie exministra Pavla Ruska
Zdroj: TASR

„Potvrdzujeme, že na Okresný súd Bratislava II bol doručený návrh na vzatie do väzby obvineného P.R. Sudca pre prípravné konanie OS Bratislava II po dôkladnom oboznámení so spisovým materiálom a po koordinácii s obhajcom a prokurátorom určí termín výsluchu a rozhodovania o návrhu na vzatie do väzby v rámci zachovania zákonnej lehoty na rozhodovanie,“ uviedol v stredu pre TASR hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

Krajská prokuratúra (KP) v Bratislave podala návrh na väzbu exministra Pavla R. Pre TASR to uviedol jeho obhajca Marek Para.

Ako doplnil obhajca pre TASR, prokuratúra sa obáva, že by sa obvinený Pavol R. mohol vyhýbať trestnému stíhaniu a ovplyvňovať svedkov či spoluobvinených.

Rozhodnutie prokuratúry ešte neznamená, že Pavol R. do väzby aj naozaj pôjde. O tom môže rozhodnúť iba súd.

Michal Šúrek z Krajskej prokuratúry v Bratislave v stredu uviedol, že polícia na KP BA doručila spisový materiál spolu s podnetom k návrhu na vzatie do väzby obvineného exministra Pavla R.

Portál sme.sk v pondelok (23.10.) priniesol informáciu, že vyšetrovanie bolo začaté na základe trestného oznámenia bývalého šéfa banskobystrického podsvetia Mikuláša Černáka, ktorý si už za iné vraždy odpykáva doživotný trest.

Pavol R. mal byť podľa portálu podozrivý z toho, že si v roku 1997 v podsvetí objednal vraždu svojej vtedajšej spoločníčky Sylvie Volzovej.

Podľa medializovaných informácií okrem Pavla R. čelia obvineniu aj Miloš K., Róbert L. alias Kýbel a Mikuláš Č.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM