Barbara Dallosová Správy Regióny Zo Slovenska

Na toto mnohí čakali: Žiarsky zimák má opäť slúžiť, poznáme termín!

Hokej nemá v Žiari nad Hronom zázemie už niekoľko rokov. Po rozsiahlej rekonštrukcii štadióna sa má všetko zmeniť a mesto prehovorilo aj o predpokladanom dokončení.

Ilustračný obrázok k článku Na toto mnohí čakali: Žiarsky zimák má opäť slúžiť, poznáme termín!
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Mesto pred niekoľkými týždňami po rozsiahlej rekonštruckii slávnostne predstavilo vynovený futbalový štadión. Ako radnica avizovala už pred časom, po futbalovom štadióne je na rade roky chátrajúci zimák.

Zimný štadión slúžil Žiarčanom od sedemdesiatych rokov, v roku 2009 ale zatvoril svoje brány a s ním v meste skončil i hokej. Po zimnom športovom stánku je zo strany obyvateľov dopyt a mesto už niekoľko rokov hľadá riešenie, ako jeho fungovanie obnoviť.

Injekcia od štátu

Premiér Robert Fico ešte v januári na oficiálnej návšteve mesta prisľúbil mestu na rekonštrukciu štadióna finančnú injekciu od štátu.

Ako potvrdil vedúci Kancelárie primátora mesta Martin Baláž, dotáciu už má mesto na účte. ,,Dotácia 1 milión eur už z úradu vlády prišla, je účelovo viazaná na tento projekt. Mesto Žiar nad Hronom chce z rozpočtu na dostavbu štadióna vyčleniť 1 milión eur," uviedol s tým, že radnica počíta aj s inými zdrojmi od partnerov, tie však zatiaľ nechce konkretizovať.

Vynovený štadión už budúci rok

Ako priblížil Baláž, mesto počíta s komplexnou rekonštrukciou objektu. To znamená, že sa ukončí opláštenie stavby, osadia okná, všetky potrebné technológie od chladenia ľadu až po vzduchotechniku. Taktiež sa má sanovať súčasná tribúna a nahradí ju nová.

Práce majú podľa jeho slov začať už onedlho. ,,S prácami chceme začať už na jeseň tohto roku a štadión by mal byť ukončený do konca roka 2018," avizoval Baláž.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM