Peter Klimant Futbal

Na trávniku ViOnu sa delili body: Zlaté Moravce remizovali so Spartakom Trnava

Zlatomoravecký futbalový klub FC ViOn si v rámci 22. kola Fortuna Ligy 2015/2016 zmeral sily s Trnavou. Z napínavého duelu sa zrodila remíza.

Ilustračný obrázok k článku Na trávniku ViOnu sa delili body: Zlaté Moravce remizovali so Spartakom Trnava
Zdroj: TASR

Od úvodu to boli domáci, ktorí sa s chuťou pustili do svojho súpera. Už v 3. min sa v čistej šanci ocitol Majkič, ktorý išiel sám na Kamenára, ale mieril iba do trnavského gólmana. V 6. min Školnik rozohral rohový kop, do vzduchu sa „zavesil“ De Souza a krásnou hlavičkou otvoril gólový účet zápasu. V 14. min Školnik ponúkol tutovku Cebarovi, ale ten zoči-voči Kamenárovi mieril len do jeho nôh. Známe „nedáš-dostaneš“ sa potvrdilo okamžite, keď po rýchlej kontre našiel Depetris na hranici malého vápna Mihálika, ktorý presnou hlavičkou k pravej žrdi vyrovnal.

Do vedenia išli domáci opäť v 29. min, keď prihrávku Perišiča zastavil rukou Baez a z nariadeného pokutového kopu Cebara prekonal Kamenára. V 39. min sa z hracej plochy po druhej žltej karte porúčal domáci Perišič. V hektickom závere prvého dejstva po závare v pokutovom území domácich a zrážke Mihálika s jedným z domácich obrancov kopala pokutový kop aj Trnava. Loptu si na biely bod postavil Depetris a s prehľadom vyrovnal na 2:2.

Druhý polčas veľa futbalovej krásy nepriniesol. Spartak sa snažil využiť početnú výhodu, naopak, domáci sa stiahli do defenzívy a čakali na brejky. V 53. min Cebara vyhral bežecký súboj s Čonkom, poslal prízemný center do pokutového územia, ale nabiehajúcemu Orávikovi chýbal k lopte polkrok. V 58. min Mikovič rozohral štandardnú situáciu, Schranzovu hlavičku pozorný Kováč vyrazil na roh. Po hodine hry Tambe nabil Schranzovi, ktorého tvrdá strela približne z 10 m skončila na brvne Kováčovej brány. V 75. min center Majtána našiel Tambeho, ale s jeho hlavičkou si poradil domáci gólman. Z rýchleho protiútoku Orávik vysunul Cebaru, ktorého vo veľmi dobrej príležitosti vychytal Kamenár. V 89. min vyslal gólovú strelu Mikovič, ale Kováč bol pripravený. Keďže hostia celopolčasovú početnú výhodu nedokázali využiť, zápas sa skončil deľbou bodov.

Hlasy trénerov

Libor Fašiang, tréner Zlatých Moraviec: „Dnes sme mali výborný vstup do zápasu, už v 10. min sme mohli vyhrávať 3:0. Naopak, po našej chybe sme dostali vyrovnávajúci gól. Vylúčenie nás pribrzdilo. Po zmene strán sme to museli zavrieť. Nakoniec musím byť s remízou spokojný.“

Ivan Hucko, tréner Trnavy: „Toto stretnutie sa mi hodnotí ťažko. My sme si reputáciu pokazili domácim stretnutím s Podbrezovou. Dnes to bolo už lepšie, mali sme nejaké šance, ktoré sme však nedokázali využiť. Baeza som striedal aj z taktických dôvodov, lebo už mal jednu žltú kartu, ale potrebovali sme posilniť aj ofenzívu.“

ViOn Zlaté Moravce – Spartak Trnava 2:2

Góly: 6. De Souza, 29. Cebara (z 11 m) – 15. Mihálik, 45.+ Depetris (z 11 m). Rozhodoval: Kružliak, ŽK: Perišič, Majkič, Kováč – Baez, Jež, Schranz, Mikovič, Godál, ČK: 38. Perišič (ViOn) po druhej ŽK, 1822 divákov.

zostavy a striedania:

  • ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Majkič, De Souza, Pintér, Kupec – Karlik – Orávik, Školnik (82. Krznarič), Perišič, Gešnábel (67. Bamba) – Cebara (89. Slančík)
  • Spartak Trnava: Kamenár – Godál, Nikolič (68. Majtán), Horník, Čonka – Baez (42. Tambe) – Schranz, Jež, Mihálik (79. Greššák), Mikovič – Depetris

Foto: ilustračné

Môže vás zaujímať:

Pozrite si kompletnú tabuľku Fortuna Ligy.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM