Správy Regióny

Na Záhorí by mal vyrásť komplex rekreačných domov s ihriskami - Lake Relax Lozorno

V extraviláne obce, v blízkosti vodnej nádrže Lozorno, ráta spracovateľ zámeru - spoločnosť InLaw s vybudovaním 21 rekreačných domov.

Ilustračný obrázok k článku Na Záhorí by mal vyrásť komplex rekreačných domov s ihriskami - Lake Relax Lozorno
Zdroj: enviroportal.sk

Vo východnej časti katastra obce Lozorno pri Bratislave plánujú vybudovať komplex rekreačných domov, doplnených o multifunkčné ihriská a tenisové kurty. Vyplýva to zo zverejneného zámeru Lake Relax Lozorno, ktorý je v súčasnosti v procese posudzovania vplyvov na životné prostredie EIA.

Domy, ihriská aj tenisové kurty

V extraviláne obce, v blízkosti vodnej nádrže Lozorno, ráta spracovateľ zámeru – spoločnosť InLaw s vybudovaním 21 rekreačných domov. Sú navrhované ako dvojpodlažné murované objekty. V centrálnej časti pozemku s celkovou plochou vyše 27 000 metrov štvorcových plánujú vybudovať tiež dve multifunkčné ihriská pre loptové hry a dva tenisové kurty.

„Rekreačné domy budú doplnené o drobnú architektúru, lavičky, gril a iný mobiliár pre zvýšenie štandardu a pohodlia návštevníkov,“ uvádzajú spracovatelia vo zverejnenom zámere. Súčasťou realizácie zámeru je výstavba prislúchajúcej technickej a dopravnej infraštruktúry. "Inžinierske siete a vodovod sú už v štádiu právoplatných rozhodnutí,“ dodávajú spracovatelia.

Zeleň má z celkovej plochy zapĺňať 55 percent riešeného územia. Čas výstavby odhaduje spracovateľ zámeru na maximálne dva roky, termín začiatku závisí od získania všetkých právoplatných rozhodnutí. Podľa územného plánu obce je toto územie určené pre rekreačno-športové využitie. Pozemok sa podľa informácií v zámere v súčasnosti využíva ako výbeh a pastviny pre kone.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM