Aktualizované Krimi

Na železničnom priecestí sa zrazil vlak s kamiónom! V nemocnici je 15 ľudí

Na železničnom priecestí do Veľkého Medera z Komárna sa zrazil vlak s kamiónom! Zranených je 15 ľudí, vlaky zrejme nepôjdu celý deň.

Ilustračný obrázok k článku Na železničnom priecestí sa zrazil vlak s kamiónom! V nemocnici je 15 ľudí
Zdroj: Facebook

Na železničnom priecestí vo Veľkom Mederi sa dnes ráno zrazil vlak súkromného dopravcu RegioJet s kamiónom. Na mieste zasahujú hasiči aj záchranári.

Údaje o zranených sa rôznili, napokon ich má byť 15. Podľa záchranárov išlo o udalosť s hromadným postihnutím ľudí, povedal Andrej Hirjak z Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby.

„Zasahujú tam dve ambulancie vrtuľníkovej a štyri pozemné ambulancie záchrannej zdravotnej služby,“ priblížil Hirjak. K nehode smeruje aj evakuačný autobus HaZZ, avizovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru. Do príjazdu záchranárov ošetrovala zranených stevardka vlaku.

Prečítajte si aj: FOTO Z NEHODY: Rušnovodič je vo vážnom stave, vlaky nepôjdu celý deň

„Podľa doterajších informácií boli na mieste ošetrení cestujúci s otrasom mozgu, zlomeninami a drobnými zraneniami a odreninami spôsobenými nárazom. Rušňovodič, ktorý je zranený vážne, bol záchrannou službou prevezený do nemocnice,“ povedal Aleš Ondrůj, PR manažér spoločnosti RegioJet.

K nehode vlaku REX 774 (Komárno – Bratislava) došlo približne o 7.15 h. „Železničné priecestie je zabezpečené zvukovou a svetelnou signalizáciou, ktorá podľa prvotných informácií bola plne funkčná a kamión v takom prípade nemal na priecestí čo robiť,“ poznamenal Ondrůj.

Medzi Zemianskou Oľčou a Veľkým Mederom zavádza RegioJet náhradnú autobusovú dopravu. Podľa prepravnej spoločnosti je poškodenie trate aj zabezpečovacích zariadení veľké, vlaky zrejme nepôjdu celý deň. Nahradia ich autobusy.

Foto: facebook – odtahovkasosteam, tasr

FOTO Z NEHODY: Rušnovodič je vo vážnom stave, vlaky nepôjdu celý deň
18
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM