Kultúra Zo Slovenska

Na zvolenskom námestí vznikne chodník slávy. Tieto mená budú niesť prvé dlažobné kocky

Chodník slávy vznikne na Námestí SNP, pred Divadlom J. G. Tajovského. S prvými kockami ho odhalia v rámci Dní mesta Zvolen.

Ilustračný obrázok k článku Na zvolenskom námestí vznikne chodník slávy. Tieto mená budú niesť prvé dlažobné kocky
Foto: Oliver Kuklovský

Dlažobné kocky s menami hercov Andreja Mojžiša a Juraja Slezáčka budú prvými, ktoré koncom mája položia na nový Zvolenský chodník slávy. Jeho vznik na základe občianskeho návrhu schválili na ostatnom zasadnutí mestského zastupiteľstva zvolenskí poslanci.

Ako povedala vedúca odboru rozvoja Mestského úrade vo Zvolene a zároveň predkladateľka návrhu Zuzana Kochlicová Ištóková, chodník slávy vznikne na Námestí SNP, pred Divadlom J. G. Tajovského. „Chodník s prvými kockami odhalíme v rámci Dní mesta Zvolen, ktoré sa uskutočnia v dňoch 25. a 26. mája,“ pripomenula.

Ako odznelo na zasadnutí mestského zastupiteľstva, ďalšie kocky s menami slávnych Zvolenčanov sa budú na chodníku osadzovať vždy na základe občianskych návrhov, ktoré následne schváli zvolenský mestský parlament. Zároveň sa má v dohľadnom čase vytvoriť aj štatút Zvolenského chodníka slávy, ktorý má stanoviť pravidlá, kto a za akých podmienok môže mať na chodníku svoju kocku.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM