Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

NÁDHERA v podaní slávneho rodáka: V srdci New Yorku zneli tóny našej ľudovky, to musíte vidieť

Krásny nápad, ktorý treba vidieť. Tóny našej ľudovky sa rozliehali jedným z najznámejších parkov sveta. Pozrite, ako dobre známa pesnička ulahodila Američanom.

Ilustračný obrázok k článku NÁDHERA v podaní slávneho rodáka: V srdci New Yorku zneli tóny našej ľudovky, to musíte vidieť
Zdroj: Dnes24.sk

Známa slovenská melódia Ej, zalužické poľo si užila niekoľko minút sláv v samom srdci New Yorku. Zahral ju tam náš rodák Peter Breiner, ktorý prezradil, že vznikla v rámci projektu Slovenské tance.

Ľudovku hral uprostred parku medzi ľuďmi. Na začiatku videa prichádza koč s ľuďmi. Kamera zachytáva hneď v úvode štáb, ktorý pripravuje ďalšieho koňa. Popri kamerových prípravach je zrejmé, že svetový park nebol uzavretý, pretože ním prechádzajú bežne ľudia. Potom sa už záber koncentruje na umelca za klavírom. Ten je umiestnený len tak na chodníku s nápisom Play me, teda zvádza okoloidúcich, aby si na ňom zahrali.

Zamaskovaný umelec s tmavými okuliarmi a šiltovkou na hlave stvárňuje len ďalšieho okoloidúceho človeka. Neďaleko pri ňom sa fotografujú rôzni ľudia v parku, ktorí vôbec netušia, že sa stávajú súčasťou videa. Iní si zase talentovaného umelca kamerovali na mobil.

„Pesnička bola nahrávaná v Central Parku v New York,“ potvrdil pre portál Dnes 24 známy slovenský rodák, ktorý našu melódiu dotiahol do amerického veľkomesta.

V zátiší stromov a pohľadov typických budov New Yorku zažila naša pesnička svoju slávu. V Central Parku si ju vypočulo množstvo okolidúcich, ktorí sa s ňou stretli prvýkrát. Ak chcete tiež počuť slovenskú ľudovečku v kontraste s pozadím najznámejšieho parku na svete, netreba chodiť do New Yorku. Pozrite si VIDEO. Stojí to za to.

Slovenská ľudovka znela najznámejším parkom sveta
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM